.... oh, make me over

Följ min blogg med bloggkoll

bild: jag

hej mina kära vänner. ja, jag är verkligen en usel bloggerska. det här med att  skriva dagligen verkar verkligen inte ligga i min natur. men jag tänkte att det numera skulle bli ändring på det. för egentligen tycker jag ju att det är hemskt roligt att blogga. det blir bara liksom aldrig av. men nu!

hösten är ju här. en ny termin i skolan har börjat. vi har vinkat adjö till den torra, korta nyhetstexten och istället välkomnar vi in den gestaltande och mer fria journalistiken. hurra! bland annat därför måste jag bli bättre på att skriva dagligen. mitt språk behöver väckas till liv efter allt annat än en kreativ sommar.

hösten för också med sig dans. och efter två år av ingenting har jag äntligen tagit tag i mig själv och vågat mig in i en danssal igen. det känns fantastiskt. jag känner mig levande. jag känner mig hel och jag känner att jag har träningsvärk nästprecis överallt. imorse var jag tvungen att rulla ur sängen för att ta mig upp. det gick inte på annat vis. och det känns inte det minsta okej.

nu ska jag springa till dansklass och jobba på min träningsvärk. och sedan, om jag fortfarande lever så kanske jag dricker lite torsdagsöl med min klass. så nu mina vänner, nu avslutar jag torsdagsinlägget. imorgon ska jag se till att vi hörs igen.

tjing. puss.

the falling leaves drift by my window, the falling leaves of red and gold


bilder: monki

om man vill vara tjusig i höst så bör man helt klart besöka monki. de har fina saker.

psst, följ min blogg med bloggkoll

somliga går i tasiga skor ...

... men det gör minsann inte jag. för idag köpte jag ett par alldeles fantastiska skor för de kommande, lite kallare, årstiderna. pjuxen är från vagabonds a/w-08 kollektion.de är lite som de perfekta skorna. något grövre men med en feminin touch och en lagom hög vardagsklack. ungefär lite som en punkig mary poppins, om ni förstår. supertjusigt tycker jag. jag vet att jag pratade om andra skor här, men när jag hittade dessa blev jag lite kärare.

sedan hittade jag också ett par pjux på dinsko. de var grova utan någon feminin touch och de ska också bli mina. då har jag allt jag behöver för att överleva hösten och vintern.

i think i love you. yes, i am almost sure

hej hej hej. just nu befinner jag mig i helsingborg. jag och mor passade på medan vi var lediga, och bestämde oss för att åka på ett litet äventyr. so here we are. idag har vi mest vandrat runt bland butiker medan regnet har öst ner över oss. men att det är dåligt väder gör absolut ingenting för att jag tycker att helsingborg är så himla charmigt så jag blir glad bara av att vara här.

men nu till poängen med detta inlägg.
denna fina sak sprang jag på på gina tricot tidigare idag:visst måste den absolut bli min nya höst(vinter)jacka? så himla tjusig! 499 kr. som hittat.
och sedan tror jag också att jag idag har funnit de perfekta skorna till hösten/vintern. från vagabonds höst/vinter kollektion. vagabond alltså, de kan minsann sina grejer.


bild: thatshot

så himla fantastiska de är. jag har kikat ett tag efter docs men de har visat sig vara hemskt osköna på mina fötterna. med andra ord har jakten på de perfekta höst(vinter)skorna fått fortsätta. jag tror dock att synen av skorna ovan just avslutade den jakten. nu ska jag bara vänta tills de kommer in i butik. och sen, sen har jag årets snyggaste pjuks. yesbox!

imorgon blir det helsinborg- och helsingörsightseeing. och fler butiker.
nu väntar den fantastiskt sköna hotellsängen på mig. oh!
puss och godnatt.

i can spell what you can't say

jag prisade topshops höst/vinter kollektion redan i juni. men jag känner att den är så förskräckligt förtjusande att temat bör tas upp en gång till. så här har vi det igen. fantastiska topshopplagg.


bilder: topshop

i höst ska jag till london och topshop ska bli den första butiken jag besöker.
jag hoppas på att denna söta sak ska bli min vinterjacka. och att minst jätemånga fantastiska topshopklänningar ska få följa med mig hem. så nu får det hemskt gärna bli höst så att jag får åka.

row, row, row your boat gently down the stream

... min mormor och morfar från ryssland är och hälsar på här i västervik just nu. därför tillbringar jag all min lediga tid efter jobbet med de och vi går på små äventyr nästan varje dag. som igår, då åkte vi på räkkryssning i västerviks skärgård. så här såg det ut.


det här är min mormor och morfar. nästa år har de varit gifta i femtio år. himla fint tycker jag.båten vi åkte med hette freden, och så här såg den ut.


vi åt tills vi fick ont i magen. och då åt vi lite till eftersom det var så hemskt gott.


morfar tyckte att det var så gott att han glömde bort att njuta av den fantastiska utsikten.


mormor, mamma och morfar tog sig tid att beskåda skärgården ordentligt efter maten.


morfar passade också på att spexa lite och göra roliga miner.mamma var glad för att hennes mamma och pappa hälsade på så att hon fick leka dotter.ett obligatoriskt vartannat år foto med mormor, morfar och barnbarn.och sedan blev det mörkt och solnedgången var alldeles fantastiskt vacker.


sedan blev det slutstation och vi gick trötta hem tillsamman med våra mätta magar.

det var en fin kväll. precis så där fin som det alltid är på räkkryssning med freden. för alla er som råkar passera västervik under sommartid så rekomenderar jag att hinna med kryssningen.
mys- och godmatfaktorn är skyhög.

RSS 2.0