pardon the way that i stare, there's nothing else to compare


bild: jacquie tappia


här kommer ett litet kvällsinlägg på temat: om att inte kunna sluta titta på vissa människor.

brukar ni också träffa på människor som ni helt enkelt inte kan sluta titta på? och inte heller kan ni sätta fingret på varför ni inte kan sluta titta? ni uppfattar inte denna människa som utomordentligt vacker, inte heller som det motsatta. och den människan liknar inte någon människa som ni vanligtvis kan tänkas fatta tycke för? den är verkligen ingen speciell.

det är inte ögonen, inte dens sätt att röra sig, och inte heller hur den stryker bort håret från ansiktet. det är inte hur den för sig, pratar eller vilka plagg den har på sig. det har ingenting att göra med hårfärgen eller med att dens nyckelben är förfärligt vackra. det är inte heller skrattet. inte heller är det hur personen sitter, står, eller hur den håller en cigarett mellan sina fingrar. det har ingenting att göra med hur den ser, eller inte ser på dig. och inte heller är det hur den rör sina händer medan den förklarar något. det är ingenting av det. men ändå är det nånting. helt klart är det någonting eftersom du helt enkelt inte kan förmå dig själv till att sluta titta. jag kan inte förmå mig själv till att sluta titta.

som redan påpekat så handlar det inte om snyggt eller fult. inte heller om kärlek eller något sådant trams. det är bara den här lilla, nästintill obefintliga, biten med att man bli som paralyserad av denna människa. det är nästan så att man glömmer bort att andas lite. och någonstans långt långt bort hör man sig själva tänka att men sluta titta då, sluta titta. men nej. och hjärnan går på högvarv och försöker placera och kategorisera denna människa, men utan framgång. och sedan, niohundrasjuttioelva år senare, lyckas man till slut slå ner blicken. och sedan behåller man den i bordet, för att minimera risken för fastna igen. men så klart tittar man en halv minut senare upp igen. åter fast. damn.

träffar ni också på sådana människor ibland? kan ni då sätta fingret på exakt vad det är med dem?
jag bara undrar liksom.
för idag kunde inte jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0