vem fan har snott mitt uv-filter?


min bild. cambridge november '08.

helt seriöst! jag upptäckte just att någon måste ha skruvat av uv-filtret från min kamera och sedan satt den på sin egen kamera. för min kamera har nämligen inget sådant filter längre.
     vad i helvete liksom? vem fan stjäl någons uv-filter och när hände detta?

men hursomhelst. idag är det ju valborg. så idag ska det grillas och min filterlösa kamera får följa med och dokumentera. hejhåpp. puss.

youtube/dance

eftersom jag är genomförkyld och blir anfådd ungefär bara av att gå fort så måste jag missa mina dansklasser. iställer tittar på dans på youtube. jag älskar youtube. där finns allt.
     bland annat den här killen, ade, som är grym. jag älskar hur hans kropp rör sig i flytande och långsamma men samtidigt explosiva och snabba, nästintill svävande, stackatoliknande rörelser. nästan lite omänskligt på något sätt. sjukt imponerande.
    * och lägg märke till hopper på 0.43. splitten kanske inte är perfekt. men han går från stående till upp i luften med ingen sats alls. och det ser inte ut att kräva någon kraft heller. ganska så snyggt faktiskt. you gotta love tekniska killar.


it is springtime around here.

idag har jag vait ledig och då har jag:

- inte blivit mindre förkyld
- blivit bajsad på av en fågel (så jävla otrevligt!)
- ätit sushi
- provat 22 klänningar på beyond retro
- druckit öl & vandrat bland dom blommande körsbärsträden i kungsträdgården
- köpt skor
- ätit sushi igen / hamnat i matkoma

och för en gångs skull så fick jag med mig kameran imorse och kunde knäppa några kort i kungsträdgården då det var så himla himla fint där. verkligen alldeles strålande fint. så här fint:






stella & tina tyckte också att det var alldeles hemskt fint.





och så var dagen slut.
nu ska jag dricka te, äta halstabletter och läsa ut norwegian wood.
puss


dagens danspepp.



ja. ni har sett den här koreografin förut, men jag är så himla kär i den så därför kommer den här igen. och också låten är himla underligt flott. det är cocorosie - werewolf. och här kan ni lyssna på den. och speciellt bra funkar koreografin som danspepp innan man själv ska iväg på klass. inte riktigt samma slags klass men ändå. peppt. tudilu.

och snart så är det sommar.


bild.


vet ni? jag fick typ ett jobb nyss. så jävla värt. så snart ska jag tillbringa en första sommar i stockholm. och eftersom stockholm och jag kommer så himla bra överens under både vintern, hösten och våren, så tror jag att vi kommer att älska varandra även på sommaren. och med att tanke på att man också kommer ha ett jobb, så kommer man inte behöva vara fattig, och istället kunna leva lite flott på sina lediga dagar. hurra hurra för sommaren! hurra hurra! puss.

och så var helgen över.


solig bild från förra våren, eftersom jag inte har hunnit ta några soliga vårbilder i år än.

nyss var det fredagkväll och jag var hysteriskt trött och nu plötsligt så är det söndagkväll och en ny vecka börjar imorgon. och som vanligt undrar jag var helgen tog vägen. igår var en sådan himla fin dag. solen sken och jag långfikade på söder. sedan invigde jag årets grillsäsong med mina grannar, för att slutligen bege mig ut på nattliga äventyr. jag drack oförskämt dyrt vin och besökte en hysteriskt överbefolkad husfest. tipptoppkväll. sedan ramlade jag hem vid halv fem snåret och somnade ungefär innan jag ens landat i sängen. och kring klockan elva idag var det upp och hoppa som gällde för att spendera en helsöndag i skolan. hjärnan fungerade inte riktigt som den skulle men det gick.
     och nu måste jag nog sova. jag ska nämligen på arbetsintervju imorgon. och eftersom jag behöver ett jobb hemskt mycket så är det klokt att vara pigg och fungerande imorgon. ni kan väl hålla tummarna?

puss.

dagens låt: joanna newsom - sawdust and diamonds
och så en trevlig koreografi till ovanstående låt. så himla great!

och så blev det fredag.


bild.

den här veckan har det varit full fart dygnet runt, och det har mest känts som att jag har sprungit runt nonstop ungefär hela tiden. och så kom fredagen. och hela dagen idag har jag drömt om att få komma bort från skolan, bort från datorerna och att bara få slå mig ner i eftermiddagssolen någonstans och dricka stora mängder alkohol i trevligt sällskap. men så kom jag hem, och slog mig ner i min soffa, och blev så där hysteriskt trött att jag nog absolut inte kan röra mig något mer idag. möjligen kanske krypa högst tre meter till mitt pentry för att få någonting i magen. sedan slocknar jag nog. ja, jävlars vilken fredag. kul att man är ung och pigg och så där.

godnatt då, klockan 20:16.

/anders petersen

jag har en ny favorittidskrift: filter. där i läste jag om fotografen anders petersen. en sådan himla talangfull människa, som tar mörka, utelämnande, mystiska, nakna och otroligt vackra foton. bland annat spenderade han flera år med att fota på en psykiatrisk anstalt, ett fängelse, ett äldreboende och på ett underligt litet kafé i hamburgs slumkvarter. ni ska få se.


























alla bilder från anderspetersen.se

och just nu ställer han faktiskt ut på gun gallery i stockholm. dit ska jag se till att ta mig. och här är hans hemsida, om någon vill kika närmare på mannen bakom dom svartavita bilderna.

prettybunny.


bild.

hittade den här hos emma. och så klart så måste jag ju ha! hur fin liksom? fiiin!
från urbanoutfitters of course. måste hinna springa dit någon dag.

rodebjers blackthingy with golden buttons.



jag sprang på den här snygga lilla grejen från rodebjer på åhléns city i helgen. och hej, den bara måste bli min! perfekt snyggslappkavaj, perfekt vårjacka - perfekt allt. perfekt helt enkelt! så nu måste jag bara hitta en som det står L på i nacken, och hoppas på att den inte kostar en hel förmögenhet. ni kan väl hålla tummarna. eller någon kanske vet vad prislappen ligger på?

och kvällens låt är den här. dirtydirty som sjutton, men så är det ibland efter dansklasser - man får knäppa låter på hjärnan som man bara måste lyssna sönder.

musiki tipsigi.

jag har suttit och stirrat på en dataskärm större delen av dagen idag, och igår och ungefär hela veckan - för att inte tala om veckorna innan dess. mina ögon känner sig ledsna och mina fingrar vill ha lite semester från en datamus. så därför går denna blogg på en liten weekendpaus denna helg. men innan vi skiljs åt ska ni få lite musiktips som ni kan slita på tills nästa gång vi ses.

i min itunes går just nu dessa tre album om och om.

bat for lashes - two suns
moneybrother - real control
miss li - dancing the whole way home

himla bra album de här. och just nu spelas: moneybrother - (never ever) i've been kissed. han är allt duktig den där anders wendin. och nu går mina ögon och jag och vilar lite.

tudilu.

en helt vanlig fredag.



vem har sagt att scannern bara är till för att scanna papper med? inte jag. och så här ser jag ut när jag trycker ner mitt huvud i en scanner och skrattar samtidigt. underhållande värre.

puss

andwhenigrowupiwouldliketobesomebody.

ni förstår, jag ska nog tapetsera allt jag äger med A4-arket nedan, så att jag inte för en endaste liten sekund ska kunna förglömma det. inte ens när jag sover. i need it.


a wednesday with danbo.

jag har hittat ett antal fotoalbum på flickr som är lite extraordinärt påhittiga. de handlar nämligen inte om människor, utan om en söt liten robot vid namnet danbo. så himla urgulligt liksom. människor köper hem den lilla roboten och sedan dokumenterar de hans äventyr ute i den stora världen med sin kamera. himla kul, kan jag tycka. vi kan väl titta lite tillsammans. och klickar ni på bilderna kommer ni till respektive danboägare och kan hitta fler sötdanbobilder.


bild.


bild.



bild.



bild.



bild.


och här kan man köpa en egen danbo. jag vill, jag vill!

om någon känner för att ge mig presenter ...

... eller så, så vill jag bara uppmärksamma på att dessa två böcker av haruki murakami hemskt gärna vill flytta in i min bokhylla. jag läser just nu en annan bok av murakami, norwegian wood, och efter bara 78 sidor är den redan lite av en älskningsbok - och bland dessa 78 sidor har jag vikt 12 sidhörn på sidor där texten är lite extravagant läsvärd. murakami lyckas sätta ihop bokstäver och ord till så himla urfina meningar att jag ibland måste läsa om ett stycke flera flera gånger innan jag kan släppa det och läsa vidare på sidan. och det är just sådant som gör att man kommer att älska vissa böcker.
     så här står det på två av sidorna där jag har vikt hörnen.





om ni frågar mig, så borde norwegian wood ingå bland obligatorisk kurslitteratur i skolan. egentligen i vilket ämne som helst. bara så många som möjligt får chansen att läsa den. mm.

tisdagsrecept.


note: spenat gör sig inte särskilt bra på bild, men gott är det.

ikväll råkade jag slänga ihop något alldeles utsökt i matväg. eller okej, alldeles utsökt - var väl kanske en smula att ta i, men det var hur som helst väldigt väldigt gott. och jag tänkte att ni självklart också måste testa detta. ni behöver:

400 - 500 g. kycklingfiléer
cirka 3 dl. matlagningsgrädde
cirka 2.5 dl. crème fraiche
cirka 200 g hackad spenat, givetvis kan man ha i mer spenat. spenat är gott.
3 - 5 msk. stark ajvar
1/2 - 1 tsk. grön currypasta
salt, peppar

och så här slänger man ihop det: tärna kycklingen i medelstora bitar. stek kycklingbitarna i salt, peppar och ajvar (lägg i salt, peppar och ajvar innan kycklingen hunnit få stekyta). blanda ihop spenat, salt och lite matlagningsgrädde till något som liknar stuvad spenat och häll sedan över kycklingen. låt stekas ihop. häll sedan i resten av matlagningsgrädden. sedan crème fraichen. låt puttra ett tag. klicka i grön curry. salta. smaka av med ytterligare några klickar ajvar. tada - klart! och förslagsvis kan man väl servera det hela med ajvarsmaksatt ris. gott.

det galnaste påskägget ever.

igår jobbade min kära vän tina sista dagen på sitt jobb, och hon fick blommor och världens galnaste påskägg i present. ni vet, ett sådant ägg som man som barn alltid drömde om att få. det största ägget i affären, sprängfyllt med ens favoritgodis.
     det var så sanslöst tungt så vi var tvungna att vara två för att få hem det. och väl hemma försökte vi oss på att väga det (på en våg som max klarade av 5 kg) - men redan innan hela ägget låg på så började vågen blinka error. lite galet faktiskt. vi chansar på att ägget väger någonstans upp mot 7 kg, eller kanske mer till och med. så här såg det ut i alla fall:




det var helt seiöst sprängfyllt och när vi tog av locket regnade det godis över hela bordet.


jag dog nästan lite vid åsynen av så mycket godis!

hur mycket tror ni att ett sådant bautaägg kan väga?
och hur tror ni att dom som fyllde ägget lyckades tejpa ihop det?

sundaysundaysundaysunday.


bild.

lite så här känns min dag. alldeles strålande! puss.

.


bild.

imorgon är det redan fredag. alldeles strålande vad denna vecka har gått fort!
och så verkar ju våren också äntligen ha kommit. hurra hurra!
och nu är det bara sex dagar tills agnes kommer hem från japan!
å, allt är så bra. hej o hå!

RSS 2.0