hello there my futurebag.


eleonore/ytligheter
skrev idag om hemskt flotta väskor från the cambridge satchel company. och faktiskt har jag varit på jakt efter en liknande väska i evigheter. portföljer har jag, men detta är alltså en med axelrem! och som vi alla så klart vet, är ju axelremmen det som gör en väska.

så om någon undrar så fyller jag faktiskt år om ungefär 2 månader, och vad kan vara trevligare att få då, än en hemskt efterlängtad snyggväska? va? speciellt fina är ju den svarta och den bruna. jösses, så fina! tänk på det. puss.

dn today.

ni vet hur man ibland kan läsa något, och läskigt mycket känna igen sig i det man läser? liksom känna igen sig i varenda liten bokstav. som att det lika gärna kunde ha varit en själv som uttalat citaten i texten? en sådan text läste jag idag. på insidan, i dn, kunde man idag läsa denna artikel, som bland annat tog upp hur ägande av saker påverkar en människa. och om hur det är att älska ting.

     – Men jag älskar verkligen att äga. Inte vad som helst, utan vissa saker, och de älskar jag intensivt, nästan som mina egna barn. Jag älskar dem trots deras skavanker. Som en bil jag hade förut, en gammal Toyota, som var rostig och eländig men som bara var min. Eller saker som jag har nu: min systemkamera. Jag har alltid älskat mina kameror, ända sedan min första Olympic som jag tyckte gjorde mig så tuff; den var som en förlängning av mig själv.

     Men mest av allt tycker hon nog ändå om sin dator, förklarar hon.

     – Det är väl lite sunkigt att älska en massproducerad pryl, gjord i Hongkong. Men jag kan verkligen känna en nästan fysisk kärlek till den. Datorn är min. Jag delar den inte med någon i familjen. I datorn finns saker jag skriver, alla fotografier som jag har tagit; det är som en dagbok, eller en sådan där anteckningsbok som jag alltid hade med mig i fickan när jag var yngre. Datorn är fylld med det som är mitt. Mina saker, mina upplevelser, mina minnen."

 

visst är det himla underligt, precis som hon säger, att man kan älska en massproducerad pryl så mycket? men jag är precis likadan. skulle min lägenhet börja brinna och jag bara fick ta med mig en sak ut, så skulle min macbook bli det som fick följa med. what else liksom?

 

     Utöver teknikprylarna älskar hon också vissa av sina klänningar.

     – Så fort jag ser en vet jag – det där är en ”Marie-klänning”. Då måste jag ha den. Den kan vara dyr eller billig, det finns egentligen inget samband med priset. Sedan sparar jag den länge. Jag har väl sju åtta stycken sådana, som jag verkligen bryr mig om, och verkligen inte vill bli av med. Den äldsta är säkert köpt för tio år sedan.

     – Jag älskar att ta bilder av platser jag varit på. Ibland är det nästan som en besatthet. Jag kan ha svårt att känna glädje över till exempel en vacker skogspromenad, eller ett besök på stranden, om jag inte har tagit ett fotografi av det. Har jag tagit ett foto blir upplevelsen ett ting, som jag kan ta med mig hem. Som jag kan äga. Precis som med pysslandet när jag var liten. Jag antar att det är något slags beständighet jag söker. Att inte upplevelserna bara ska försvinna."

 

dessa två stycken är ju faktiskt bara läskiga att läsa. det kunde lika gärna ha varit jag som sa dom. dock skulle dom då inte vara lika välformulerade. jag måste nog faktiskt rama in dessa bitar av texten och hänga upp dom ovanför min säng, eller så. läsvärt.

 


2daysinparis/moviemonologue.

2 days in paris, av julie delpy, är en av mina få favoritfilmer.
speciellt slutmonologen i den är pricksäker lite utöver det vanliga.


"It always fascinated me how people go from loving you madly to nothing at all, nothing. It hurts so much.

When I feel someone is going to leave me, I have a tendency to break up first before I get to hear the whole thing. Here it is. One more, one less. Another wasted love story.

I really love this one.

When I think that its over, that I'll never see him again like this... well yes, I'll bump into him, we'll meet our new boyfriend and girlfriend, act as if we had never been together, then we'll slowly think of each other less and less until we forget each other completely. Almost.

Always the same for me. Break up, break down. Drunk up, fool around. Meet one guy, then another, fuck around. Forget the one and only. Then after a few months of total emptiness start again to look for true love, desperately look everywhere and after two years of loneliness meet a new love and swear it is the one, until that one is gone as well.

There's a moment in life where you can't recover any more from another break-up. And even if this person bugs you sixty percent of the time, well you still can’t live without him. And even if he wakes you up every day by sneezing right in your face, well you love his sneezes more than anyone else's kisses.
"


så alldeles utomordentligt fint.
och så här ser det ut på film, med start från 02:04.<3

sunday, oh sunday.

god dag.

jag sitter på jobbet och är så fruktansvärt ohyggligt trött att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till. snart dör jag nog, faktiskt. ja. så är det. igår var vi nämligen ett litet gäng som gick ut och dansade tills benen vek sig under oss, och tills svetten rann, bokstavligt talat. och så tittade vi på vackra pojkar och konstaterade att trädgården under bron helt klart är sommarens bästa häng. och sedan hann vi också dansa på lite F12, så klart. och sedan blev klockan visst morgon och vi hann inte riktigt sova. ni vet, så där som det blir ibland.

och nu så är jag här på jobbet. dricker kaffe och försöker komma på något att göra, så att jag inte somnar. kanske ska jag ta och sprita alla dörrhantag? det är ju bra, och tar ju i alla fall ett litet tag - och då är vi några minuter närmare hemgång. ja. vilken strålande idé!

later då. puss.

hellotherefriday.
imorgon är jag ledig så idag blir det bannemig ut på äventyr i stockholmsnatten! hurra hurra! nya england-klänningen åker på och så bär det av ut i natten. happy friday på er. puss!

game / youda sushi chef.

jag har funnit världens bästaste lilla spel! det heter youda sushi chef och ser ut så här.


i spelet driver du en liten sushibar och serverar dina kunder den allra bästaste sushin du bara kan. och för att hålla kunderna nöjda gäller det att slänga ihop sushibitarna snabbt som attan, och för det måste man memorera olika sushirecept i huvudet och inte råka trycka i fel bytta. och när ingredienserna tar slut så får man lyfta telefonen och beställa in mer. fort fort, så att kunderna inte får vänta länge och bli ledsna. och så kan man göra knivtrick! awesome.

ett sådant underbart litet spel! och här kan ni också spela. (i alla fall några nivåer innan det är dags att betala för att få spela vidare.)

det var torsdagstipset det. puss.

på äventyr i lincoln.

när jag var i england förra veckan tog jag alldeles galet mycket bilder. men här är i alla fall 45 av dom så att ni kan få se vad jag hittade på. here we go.hej och välkommen till lincoln.och lincoln är så galet fint att det inte är klokt.här är några av oss som var där. jag, kicky, grethe och anneli.och ungefär hela tiden åt vi något.och så shoppade vi bort större delar av våra resekassor, såklart!gatorna och husen var så himla flotta!vi gick på upptäcksfärd vid ett gammalt slott.

och tränade benen gjorde vi genom att gå upp och ner på dom branta gatorna.jan var också där.

vi gick så mycket att jag fick hål i strumpbyxan.och på söndag åkte jan hem till cambridge. vi kramades adjö.

men ganska så snart hittade vi två nya vänner.

kicky.varje dag drack vi världens godaste kaffe på starbucks.sammy.vi grillade.

det nygifta paret hade ännu inte hunnit införskaffa ett komplett sätt av utemöbler.en dag köpte vi glass i glassbilen.och sedan gick vi och lekte i en park.

och sedan blev det natt och vi gick hem och drack öl.och sedan blev det måndag och dags att ta tåget till stansted och flyga hem.
en sådan himla fin resa.

och bilderna från själva bröllopsmottagningen får komma i ett eget inlägg. snart. nångång. för idag är det lördag och jag ska på danskalas på f12. tudilu!

bjorg jewellery.

i augustinumret av elle såg jag en så förfärligt fin reklam att jag blev tvungen att stanna upp och bara stirra på bladet i någon minut, eller två. det var reklamn för det tyska smyckesmärket bjorg jewellery. deras grejer är alldeles häpnadsväckande snygga, och efter att ha tagit mig en närmare titt på deras hemsida så vill jag bara ha allt allt allt. vi tittar lite tillsammans nu.visst är det så fint att det inte är klokt? och hur fantastiska är inte ringarna? speciellt harringen och dom ringarna med textgraverade plattor, för att inte tala om halsbanden! inte klokt så snygga ting, faktiskt. och nu återstår det bara att hitta en återförsäljare i sverige som faktiskt säljer smyckena. just nu ser läget dock rätt dystert ut.

with greetings from lincoln.

hej pa er igen och lite till. har i lincoln ar allting fortfarande alldeles stralande fint. vi shoppar, dricker starbucks och ater gott. och sa skrattar vi mycket och luktar pa blommor.... jag har hittat den tjusigaste affaren har i lincoln som bara saljer dom allra allra sotaste prylarna. den heter 44, och har ocksa en hemskt flott webshop. och sa har jag sa klart ocksa hittat till billighets-fashionguldgruvan primark, dar jag har spenderat minst 3 timmar. och sa ar converse mycket billigare har! love it! och nu ar det dags att forsoka fa ner allt nytt i vaskan. vi far val se hur det gar. imorgon sent landar jag i sverige igen. trak. ush. puss.

weddingtime.

... igar var det brollopsdags har i england. sa har.allt var alldeles flott och alla var himla tjusiga. idag har vi mest shoppat bigtime & sightsat i lincoln, som ar sa himla fint! men det far ni se en annan dag. nu ska vi ladda for bbq och dricka ol. puss

alla bilder har min van jan tagit.

michael jackson tribute.

igar dansades det till king of pops ara i stockholm. sjukt maktigt!*ni far ursakta opunktligheten i bokstavarna. i england har dom inga prickar pa tangetbordet.

var med och hylla michael jackson!!!

det här är en så grym idé att jag så klart måste vara med och sprida ordet:

Bounce
behöver din hjälp då vi ska samla minst 100 dansare för att göra orginalkoreografin till Beat It på Centralstationen, Drottninggatan, och Stureplan onsdag 8/7.

Det kommer att filmas av ett professionellt team och klippas ihop för att sedan läggas ut på youtube och sedan spridas världen över.

Upplägget är att en person börjar dansa mitt i folkmassan, därefter fyller de andra utplacerade dansarna på allteftersom. Se detta klipp som gjorts i London som referens.

Gammal eller ung spelar ingen roll, ju mer ”vanliga” vi ser ut desto bättre. vi i Bounce ser detta som en möjlighet för alla dansare att göra någonting bra och grymt roligt tillsammans. Hela danscommunityn samlad!! wohah!

.. ..

Upplägg i detalj:

15.30 samling på Balettakademien, Birger Jarlsgatan 70. Utlärning av koreografin, 4 åttor.

16.30-17.00 genomgång av upplägget och locations.

17.00-17.30 inspelning på Drottninggatan 2 ggr

17.30-18.00 inspelning på Centralstationen 2 ggr

Därefter tar vi en paus och samlas på Balettakademien, äter och dricker kanske ett glas vin. Vi tänder även några grillar för de som vill. Tag med mat och dryck själv.

23.30 inspelning på Stureplan med folk utplacerade på runtomkringliggande krogar. Endast 1 gång.

24.00 Festen fortsätter för de som vill

.. ..

Tänk på att:

-Ha på er vanliga kläder så att ni smälter in i folkmassan.

-Alla dansare gör detta gratis. Vi har fixat en sponsor som betalar hyra av ljud och kameror, fotografer och klippare. Monster.se, som företaget heter, kommer att tackas i klippet.

-Vi måste vara minst 100 personer för att uppnå effekten, så sprid detta till ALLA dansare du känner.

-När du tänkt i en sekund och bestämt dig för att vara med, skriver du att du kommer i kommentarerna längst ner på sidan. Då vet vi hur många som kommer

.. ..

Vi ses!

Bounce
söndag/sunday.höreni, min kropp vill verkligen inte bli av med den här fördärvliga sommarförkylningen som jag har lyckats dra på mig. i tisdags låg jag alldeles utslagen i sängen och sov sov sov precis hela dagen. men inte blev det bättre för det. istället verkar jag bli sämre. inte nog med att jag går och snorra dygnet runt, får jag nu också dras med rethosta. och jag som inte alls har tid med det här! jag måste ju jobba. och åka på bröllopsmottagning till england. och hitta en fin klänning att inhandla innan dess. jag har absolut inte en endaste sekund över till att vara krasslig! punktslut.  

någon som har tips på snabbkur i tillfriskning?

lets talk about dance.

... lets talk about att säsong 5 av so you think you can dance innehåller några alldeles insane grymma nummer. i die! så nu tittar vi lite tillsammans och älskar det, så klart.
så minns vi michael jackson.ni tittar väl på svt1 nu, kl 22:15?

RSS 2.0