tonight tonight!

... ikväll ska jag göra något alldeles jättekul! minns ni när jag skrev om min nya dansbabe, dansaren/koreografen bobby newberry? jo. bara några dagar efter det inlägget fick jag ett sms om att han skulle komma och ge klass i stockholm! å, tänkte jag då. det här är ju bara alldeles för bra för att vara sant!

så ikväll gäller det och jag anar att det kommer att bli en alldeles fantastiskt grym klass!
och jag peppar för ikväll genom att youtuba bobby, så klart!


FACEBOOK ÄR BORTA!



jösses! ser ni? facebook är borta!
när man går in på http://www.facebook.com så kommer man till denna sida.
vad händer?
världen håller på att gå under!

blacksundayafternoon.


mina frukter. min sked. min bild.

å så var jag hemma. klockan är redan officiellt måndag och mitt kylskåp ekar lika tomt som det gjorde i tisdags, innan csn kom. ibland har man helt enkelt inte tid att handla mat, inte någon gång under fem dagars tid. och mina frukter är mjuka och ser inte särskilt goda ut. och jag har fortfarande ingen mjölk och inget kaffe. och ingen frukost heller.

men jag ska faktiskt inte klaga. jag är i alla fall äntligen hemma i min egen säng. och så har jag haft en alldeles strålande liten helg. och imorgon börjar vi med flash i skolan - och det ska ju bli alldeles utomordentligt skoj! och på tisdag ska jag också göra något alldeles jätteskoj. vad det är berättar jag för er en annan dag. typ imorgon kanske.

pussgodnatt.

in arcady, your life trips along.


bild.

onsdag, torsdag, lördag, söndag - jag spenderar mina dagar i photoshop. och i kris soffa. och i kris kök. hon bjuder på mat och vin och vi gror mest fast i hennes soffa med datorerna i knät. så det blir liksom aldrig av att man hinner komma hem. men det är trevligt, trevligt här på kontoret där vi jobbar. och trevligt på vårt vuxna fritids: högis, som det heter då vi inte jobbar. allt är så trevligt och så blir vi dessutom ganska så grymma i photoshop faktiskt. någon borde ge oss ett jobb. vi skulle kicka ass med det.

men nu är rasten slut. nu ska vi fortsätta jobba. ordning och reda här på kontoret.
puss

happy days are coming.



vet ni, mina vänner? imorgon kommer csn! hurra hurra. då ska jag handla mat och mjölk och kaffe. och så ska jag skicka födelsedagskort. och lämna tillbaka lånade pengar. och äta riktigt gott hela dagen. inget mer risätande till frukost. jag tänker istället nybkata bröd och färskpressad juice. mums! och inte heller behöver jag gå till skolan imorgon. och inte heller på torsdag. så himla flotta mitt-i-veckan-dagar väntar mig. jag känner det på mig.

så nu ska jag bara skicka iväg den där förbannade arbetsansökan som har spökat för mig under de senaste veckorna. och sen finns det inga fler måsten. sen får jag sova, och leva gott i två dagar.

tudilu. puss.

le blog de betty.

jag har upptäckt en alldeles förtjusande liten blogg, och blivit kär i flickvarelsen som skriver den. hon heter betty och är nog ungefär det vackraste som har gått på denna jord. och så klär hon sig alldeles för flott också. titta bara. 


























samtliga bilder från le blog de betty.

jag kan helt enkelt inte slita ögonen från henne. världens vackraste flicka liksom! hennes blogg heter le blog de betty och finns att läsa här. på blogglovin.com har den 1902 prenumeranter så jag antar att fler än jag är lite kära henne.

det är bloggar som dessa och flickor som betty som får mig att vilja sluta handla mat och allt annat livsnödvändigt, och istället bara handla alldeles förtjusande klädesplagg och leva på lyckan av de. och på luft. och på knäckebrödssmulor. jag tror nog att det skulle gå. om jag bara skulle vilja riktigt riktigt mycket.

puss.

blogg/fattigbloggen




jag har en ny favoritbogg. den heter fattigbloggen och skrivs av journalisten jessica ritzén. under en månad ska bloggens författarinna testa på hur det är att leva på socialbidrag och på bloggen delar hon med sig av sina erfarenheter, motgångar och allt där runt omkring. fattigbloggsprojektet drog igång den 17 mars, alltså för endast fem dagar sedan, men redan nu finns en hel del inlägg skrivna om allt från gammal kalkonfalukorv till livsnödvändig mascara och om dilemmat med hur man ska få råd med cigg. men det allra bästa på fattigbloggen är inte bara inläggen skrivna av jessica. precis lika underhållande är disskussionerna som uppstår bland kommentarerna. folk är sura, glada, peppande, svärandes och mycket därtill. ett sant nöje att läsa helt enkelt.

låter det som en blogg för dig? gå då in och läs den här.

film/slumdog millionaire



igår såg jag äntligen den åtta-oscars-vinnande: slumdog millionaire. och det är lite svårt att med ord förklara hur bra den faktiskt var ... så jag tycker att ni alla ska se till att ta er till närmare biograf och gå och se den. eller se den på någon annat sätt. se den!

lördagens bokstund.

jag tänkte att vi tillsammans ska läsa lite ur en av världens finaste böcker. ni vet, jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket, av gunnar ardelius. den som ni redan har sett lite här - och nu fortsätter vi. 











helt seriöst, förstår ni att det här är så himla fint att man nästan dör lite? jag kan inte ens säga att det ena stycket är finare än det andra, för de är alla så hemskt fina.

puss.

den lilla blå kameran/diana+

nästa gång det är dags för en högtid med tillhörande paket så ska jag önska mig en sån här liten fin blå diana+ kamera. titta vilka alldeles fantastiska bilder man kan ta med den.















och om man också skaffar sig en fisheye-lins till sin diana så kan man få så här kul bilder. nästan lite som de här bilderna, som min vän jan tog med sitt fisheye-objektiv på sin nikon.





mm, så nu vet ni. en sån vill jag ha!

när staden vinglar fram.


foto: jag i berlin, hanna har knäppt.

igår gick jag på bio med mig själv, och det var bland de bästa biobesöken jag har gjort. lagom anonymt, men ändå inte ensamt, som man kanske kan tro, utan alldeles alldeles jättebra. sedan gick jag upp till och himlen därtill och drack vatten, socialiserade och förundrades över hur vackert stockholm faktiskt är. ibland glömmer man liksom det. och sedan åkte jag hem med strax-efter-midnatt-pendeln och skrattade åt pinsamt överförfriskade medelålders damer och herrar. i just sådana stunder, då man själv har druckit vatten och resten av stan vinglar fram, är det väldigt lätt att tycka illa om mänskligheten. och lite så var det. men idag är en ny dag och jag har alldeles för mycket jag ska hinna med denna helg för att ens hinna tänka på alkoholhaltiga drycker. denna helg kommer jag inte tillhöra den vinglande delen av staden. inte ens lite.

vad gör ni i helgen?
puss

friday.


foto: lina scheynius

fredag idag, höreni. i skuggan av värmen har premiär senare ikväll. den ska jag gå och se.
puss

berlin, we love you.

jag är så himla bra på att glömma bort saker. som t.ex. så har jag ju glömt att visa er foton från berlin. ni vet, jag var ju i berlin en snabbis för några veckor sedan. och så här såg det ut då.




vi åkte tunnelbana och stationerna hette mest knepiga namn som jag aldrig kunde komma ihåg. men här är vi i alla fall på frankfurter tor. det var det enda namnet jag lyckades komma ihåg - mest för att jag skulle kunna hitta hem om jag tappade bort mig.


vi som åkte var:


the födelsedagsbarnet, gustav.


kriseliss.


sötcharlotte.


hannapanna.


och så jag, förstås.


i taxin sjöng vi födelsedagssånger för gustav.


vi plankade på spårvagnen.


och sedan hälsade vi på hemma hos två stiliga, franska herrar. de bodde hemskt flott med trägolv och minimalistiskt möblemang, och så spelade de bra musik för oss.


sedan gick vi så klart och dansade och lyssnade på möjligen ännu bättre musik.




vi gick mest hem långt efter att solen hade gått upp och då dansgolven badade i solljus och ändå fanns det fullt med människor kvar som fortfarande dansade. det fanns inget imorgon. och just i de stunderna älskade vi berlin så hemskt mycket att det gjorde lite ont i hjärtat.


vi åt på lite annorlunda tider, och ungefär en gång om dagen. vi hittade världens bästa italienska restaurang som serverade himmelskt goda pizzor. tänk så knasigt, att man ska behöva åka till berlin för att få äta den bästa italienska maten.


vi gick till samma restaurang både på lördag och på söndag.




mätta och belåtna dansade vi oss svettiga också genom lördagsnatten, och in på morgonen.


vi hittade nya vänner.


och tillsammans med de gick vi hem genom morgonberlin.


min kompis hade en flott rosett i håret.




när gustav fyllde år bjöds det på kramar.




på söndag hade solen hittat fram och vi gav oss ut på promenad.




min första gång i berlin och jag blev lite besviken på berlinmuren eftersom den var ungefär tunnare än väggarna i min lägenhet. jag hade liksom förväntat mig lite mer. något storlaget. men nej.






men lite fina illustrationer på väggen vägde i alla fall upp väggens tunnhet.

och sedan blev klockan söndagkväll och det var dags att åka hem. hejdå berlin.

så. lite så här såg det ut i min kamera. och sammanfattningsvis kan jag väl säga att vi absolut älskade berlin. jag menar, hur kan man inte älska en stad där det inte finns någon morgondag? å!

puss.

springtime.



höre ni! det verkar som att våren äntligen har kommit! den är ännu lite kylig, men åtminstonde solig. hurra hurra! känner ni hur man plötsligt börjar leva igen liksom? jag gör det. och nu måste jag rusa till skolan eftersom jag (så klart) är sen, som vanligt.

ikväll får ni se bilder från berlinresan.
puss.

tisdagsrecept.


the tisdagsköttfärssåsen.

visste ni att tisdagar är utmärkta dagar för att laga köttfärssås, äta efterrätt och titta på film? jo, så är det nämligen! så nyss lagade jag en alldeles fantastisk köttfärssåsmiddag till mig själv, och nu tänkte jag att receptet måste förevigas här på bloggen. so here we go, det här behöver man slänga i sin kastrull för att få en lika god middag som min.

blandfärs, typ 400 g
1 röd paprika
haricots verts
1 burk kidneybönor
1 tomat
2 klyftor vitlök

matlagningsgrädde
1 burk krossade tomater
ajvar
grön curry
soya

salt
peppar

stek köttfärs med hackad vitlök, salt, peppar och ajvar. släng i harrisar och fyll på med paprikabitar. låt dra ett tag. nu, i med bönorna och ytterligare lite salt och peppar. stek ett tag. i med matlagningsgrädden och burken med krossade tomater. blanda om och låt puttra en stund. släng i en liten klick grön curry och lite mer ajvar (hett är gott). smaka sedan av med lite soya, och tillsätt mer salt/peppar vid behov. slutligen hacka i tomaten och låt allting puttra samman en stund. och under tiden kokar du så klart upp någon form av trevlig pasta. jag hade den här, superbillig & med en supermario på. flott liksom! och sedan, istället för att ha pastan i en kastrull och köttfärssåsen i en annan, blandar du samman innehållet från dessa två byttor i en. pastan får då bada lite trevligt och blir ännu smaskigare!
    
tada. klart! bara att servera.
och bor du ensam så har du efter denna middag också typ tre matlådor. strålande!

sedan kan man skämma bort sig själv med en liten chokladbit till efterrätt och titta på någon fransk kärleksfilm. en himla bra tisdag helt enkelt.

monday.

illustration: moahoff.se

och så var det måndag igen. jag är trött som tusan och överväger mest att gå hem och somna om. 

alittlehappiness.


bild.

vissa flickor är allt bra lyckliga dom. som den här damen till exempel. en ganska så snygg liten samling hon har fått ihop där. notera ysl-klackarna på rad ett, mc-bootsen längst bak, och de svarta acne-klumparna som pryder hennes fötter. jag är liksom inte alls avundsjuk. inte alls.

happiness is a warm gun.

igår drack jag vin, bläddrade i tidningar, hängde och tittade mest på trådsmala vackra pojkar tills klockan blev 4 på morgonen. typ sånahär pojkar, som andré wolff har fotat i bon nr. 45/2008.







och idag ska jag nog göra lite samma sak, men istället för att hänga så mycket ska jag nog ut på dansanta äventyr i natten. sådant är lördagar till för nämligen. puss.

solochsockervaddsfredag.


idag känns allting lite som på bilden.

jag vaknade av att jag hade solen i ögonen och sedan dess har jag varit på ett strålande humör. fredagar är så himla bra dagar - speciellt fredagar som känns som sol och sockervadd.

puss.
bild: matt schwartz

happyhomes.

jag vet inte hur det står till i övriga sverige, men här i stockholm är det på tok för snöigt. så pass snöigt att man hinner halka och dö ungefär 17 gånger bara på väg hem från skolan. dagar då det är så här otrevligt väder ute vill man hellre stanna inomhus och göra husliga saker, som att baka muffins och bjuda in sina vänner på kalas. eller så kan man också gotta sig i bilder på hur fantastiskt tjusigt andra människor bor. människor vars hem är lyckliga. såna här hem.























vissa hem är ju nästan för fina för att vara på riktigt liksom! å! och plötsligt har man glömt bort det otrevliga vädret, och det känns nästan som sommar i magen. braigt värre!

puss.

alla bilder från theselby.com

jävlaretardmåndagkväll.

ni vet hur man kan vara så där himla pepp för något i en hel dag, till och med i flera dagar, och sedan går det som man har varit pepp för helt åt helvete? precis så var min dansklass idag.

det började med att läraren fortsatte på en hysteriskt snabb koreografi från förra veckans klass, den klassen som jag missade. och jag blev irriterad på mig själv ganska så fort då jag inte snappade tillräckligt snabbt och läraren bara matade på och matade på eftersom han gärna ville komma vidare (och det ville ju förstås alla andra också - alla som hade tagit klassen förra veckan, vill säga). så någonstans efter halva klassen började jag på riktigt ge upp eftersom det helt enkelt var för mycket koreografi att ta in på en gång. och i slutet ville jag mest bara sätta mig ner och gråta eftersom min hjärna hade gått ner på standby och jag knappt kunde minnas hur koreografin började. så till slut gav jag upp och orkade inte alls dansa med gruppindelningar, utan stod mest vid sidan av, pyttemarkerade de rörelserna jag kunde komma ihåg, och såg antagligen mest mycket efterbliven ut. kul kul. jag måste ju ha verkat som en mycket munter person.

och gissa vad? jo, nästa vecka ska vi fortsätta på samma koreografi eftersom läraren uppenbarligen har någon slags crush för denna låt. hurra! å, som jag längtar till nästa måndag! ... så nu är jag sur och irriterad och allmänt otillfredsställd med mig själv och med denna måndagkväll. jag är hungrig och är tillräckligt tjurig för att äta upp morgondagens matlåda, strunta i att duscha och spela hög musik för att irritera mina grannar. är jag sur ska fan ingen annan få vara på bra humör heller ... så det så. jävlaretardmåndag. jävlabritneylåt. fuck you!

dåligt, södertörn. dåligt!


bild: jag.

min skola är bajs just nu. någon idiot har planerat hela vår utbildning lite felvänt - så att vi just nu går på nybörjarföreläsningar om saker som vi jobbade med redan för ett halvår sedan, ungefär. som idag hade vi en väldigt basic föreläsning om programmet indesign, vilket kan tyckas lite onödigt med tanke på att vi precis innan jul satte ihop en hel tidskrift i just det programmet. det känns därför inte särsklt aktuellt med en föreläsning om hur man infogar en bild in i ett dokument.

... det enda vettiga jag har lärt mig i skolan sedan terminstarten i januari är hur man kodar hemsidor och hur man kan göra fina teckningar i illustrator (resultatet ser ni ovan). vilket i för sig är hemskt bra kunskaper! - men med tanke på att det snart har gått två månader på terminen, så tycker man ju att vi borde ha hunnit lärt oss lite mer än så, faktiskt!

så skärpning nu, södertörn! annars får vi nog faktiskt klaga på er.

eternal sunshine of the spotless mind.


bild.

söndagar är perfekta dagar för brunch, dansklasser och film. av någon oförklarlig anledning har jag aldrig sett filmen eternal sunshine of the spotless mind, medan alla andra verkar ha sett den. så efter att ha hittat bilden ovan och tyckt att textraderna ur filmen är så himla fina ska eternal sunshine of the spotless mind få bli kvällen film, plus en matbit till det.

tudilu så länge.

i die!

å! nordic light i natt var sjukligt grymt. ricardo villalobos är nog lite för bra för sitt eget bästa. och så klart finns fragment av kvällen förevigade på youtube. det är inte mycket att titta på, men tryck på play blunda och enjoy. awesome.



... och precis så här jävla bra var det tre timmar i sträck. jag dansade mig hypersvettig och det kändes mest som att jag var på ett dansgolv i berlin och knappast i centrala stockholm.

nu måste jag dock reda ut varför nordic light har dragit på tok för mycket pengar från mitt visa, för det är ju faktiskt inte helt okej. och sedan ska jag återgå till att koma i min soffa och lida med hanna som måste jobba idag.

tudilu!

ps. här är ännu ett insane grymt fragment.

fredag a lá berlinfredag

ikväll är det grym musik och dans för hela slanten som gäller här i stockholmsnatten. ricardo villalobos spelar nämligen på nordic light och självfallet måste man vara där. det kommer nog att bli som ett mini-berlin med grym musik all over again, och vi älskar ju berlin! så denna kväll kan helt enkelt inte bli fel.

 pussni.

danspepp!

idag mår jag så förträffligt fantastiskt! jag vaknade och var pigg och glad och inte det minsta trött. det måste betyda att jag så här fyra dagar senare äntligen har vaknat upp ur min berlin-komo. hejhopp. och snart ska jag springa iväg på dansklass och trötta lite på min energi. därför laddas det här på bloggen med dansklipp. enjoy!



alldeles fantastiska stycken! koreograferade av dana metz.
snart måste jag nog ta en modern klass, känner jag.

puss.

all i wanna do is dance.

jag är så himla pepp på dansklass - och opepp på hysterisk huvudvärk som jag har dragits med idag, och som har gjort att jag inte har kunnat ta klass - så istället laddar jag inför morgondagens klasser med att youtuba grym dans. koreografierna nedan är verkligen above sjukt snygga. man helt seriöst dör lite av hur mycket det bara kliar i kroppen av att titta på dom. jag bara älskar den kaxiga.sexiga.hysterisktsnabba.girlie-stilen. love it! så nu tittar vi ihop.



koreografi: bobby newberry.



koreografi: samma koreografduo som här. blake mcgrath (för några mer känd som: so you think you can dance-blake) & bobby newberry.



koreografi: blake mcgrath.

okej att blake mcgrath är en aning uttjatad by now - men han och bobby är ändå mina nya dansbabes. så nu ska jag fortsätta youtuba dans, knapra ipren och inspirationslyssna på britney spears (!)

imorgon ska jag må super!
puss puss puss.

i'm home.

hej hej hej.

nu är jag hemma igen. upp över öronen förälskad i berlin(s klubbliv) och dödligt trött. jag planerar att sova inom två minuter så att jag imorgon kanske kan fungera som en normal människa igen. idag har jag nämligen varit aningen efterbliven och inte helt okej fungerande.

puss.

RSS 2.0