soon.


bild. jag.

nu är ni flera som är nyfikna och vill se bilder från london.
de kommer. jag håller på med dem. så kanske till helgen.
men ni får inte bli besvikna. det är inte alls lika mycket bilder som sist jag var i england.
och inget big ben och sådant, i dom krokarna var jag aldrig. så det behöver ni inte sitta och vänta på.
det är mest gator, parker, fikastunder och lite födelsedag som har fastnat i kameran. det ska ni få se.
later då.

hejdå hemtanta, hej london.


ph. by grethe. november 2008.

hej hej hej på er. nu är hemtentan inlämnad och jag har lämnat sverige och tagit mig till london. här ska jag dricka massvis med afternoon tea och äta scones med färskost och jordgubbsmarmelad, och annat gott. och sedan ska jag fylla år lite, strosa, spendera pengar, lyssna på när brittiska män talar så där hemskt fint och se bounce. älska! tillbaka på söndag. pusshejdå.

ps. lycka till klasskamrater som antagligen skriver hemtenta tills fingrarna blöder, just precis nu. kämpa på!

no fun, just work.

jag inser att tentauppgifterna drar ut på tiden och att jag knappast lär hinna på dansklass idag. så himla tråkigt. men samtidigt så inser jag att jag är så öm precis överallt efter måndagens och tisdagens klasser, att det kanske är lika bra att jag inte ger mig på några fysiska aktiviteter idag. jag kan ju trots allt knappt sätta mig ner utan att grimasera av smärta. ännu mindre kan jag nog böja mig ner till golvet. om jag över huvud taget kan böja mig ner alls. det är nog lika bra att mina förkrympta senor och muskler får vila, och istället kan jag aktivera en hjärncell eller två. dem har jag sällan träningsvärk i, om jag ska vara ärlig.

tonight.lykke li är så alldeles jättebra här att man nästan börjar gråta.
vi dansade till den här på lyriska jazzen idag också, kan vara därför.
alldeles inte på riktigt fint hur som helst.

lovely resort 2010.

igår, efter att jag blivit kär i antonio berardis 2010 resortkollektion, var jag ju självklart tvungen att se efter vad mer för spännande det fanns bland resortkollektionerna. och jag hittade ett till gäng alldeles fantastiska skapelser. titta bara.
________________________________________________________________

sonia rykiel. den här kollektionen är nog faktiskt i klass med berardi. vartenda litet plagg är alldeles fantastiskt i sig. och tillsammans är de i-die-snygga. lägg märke till hur bärbart allt är. bara slänga på sig och gå ut, oavsett var man ska. på riktigt, jag skulle bära varenda styling rakt av. lätt. hela kollektionen finns här

______________________________________________________________________

moschino cheap & chic.
moschinos resort må inte vara fullt lika rakt-av-bärbar som sonias eller berardis, men plaggen i sig är ju åh-så-fina. om jag ska på finmiddag i höst vill jag bära någon av dom här klänningarna. om jag vore snuskigt rik, alltså.
här finns kollektionen i sin helhet.

________________________________________________________________

rag & bone. rag & bones resort faller också inom ramen för bärbart-right-away. det må kanske inte vara särskilt nyspakande eller spännande, men jag är inte heller så krävande efter nyskapande. man vet väl ändå vad man gillar för plagg, varför krångla till det? rag & bones resort - ett säkert kort, helt enkelt. och här är hela resortkollektionen.
antonio berardi, resort, 2010

jag tänkte att nog måste jag ägna ett inlägg eller två här åt världens fashion weeks SS10. new york är nu över, london håller på och paris och milano står på tur. älska denna tiden på året! ja, jag skulle ju alltså författa ett inlägg om snyggt från new york och london, men så ramlade jag istället över antonio berardis 2010 resort-kollektionen. och den tyckte jag så hemskt mycket om att den får ett inlägg före new york och london. de kan vänta liksom. nu tittar vi.


på riktigt alltså. så alldeles insane snygga grejer! och så tänk bort de, för säsongen lite opassande, skorna. och tänk istället ett par grövre kängor lá dr.martens. och så ett par strumpbyxor. och ni har allt ni behöver inför hösten.

jävlarns alltså vilken apsnygg kollektion det här är. i die.
fashion weeks SS10, släng er i väggen!

goodone.


ph.

idag är en sådan himla bra dag! speciellt i jämförelse med igår, då jag verkligen inte åstadkom någonting. från det att jag gick upp vid 1 idag har det varit fart och ordning på mig, och jag har fått allt det där gjort som jag egentligen skulle ha gjort igår. och så har jag hunnit ge mig in på tentauppgift nummer tre. inatt ska jag vara vuxen och tjäna penga, alltså jobba. och jag resonerar som så att på nätter brukar ju de flesta människor sova, och därför hoppas jag på att kunna få lite plugg gjort också då. ni kan väl också hoppas lite, för min skull. och så hoppas vi att jag kan hålla mig vaken.

ibland vaknar man upp och bestämmer sig för att: idag ska minsann bli en bra dag. och så blir det så. och just idag är en sådan dag. allt känns bra. det här kommer att bli bra. jag kommer hinna bli klar med denna tenta i tid.

och nu ska jag hinna hinna med lite till.
så later då.

kortslutning i hemtentsdepartementet.


selfportrait, thailand 2008.

som alltid när jag har viktiga saker som jag borde göra, som att skriva hemtenta t.ex, så gör jag istället det allra oviktigaste jag kan komma på. som för två veckor sedan, minns ni? då bytte jag ikoner på min dator i tre timmar. och nu, istället för att skriva viktiga tentadokument som ger mig ångest, kom jag på den briljanta idén att rensa bland 2000 thailandbilder, samt att göra en datorback-up. det är verkligen något seriöst fel på mig och min prioriteringsförmåga. eller också så är det min stresshanteringsförmåga som har lite slut på batteier. undrar om man kan få hjälp med sånt? typ terapi kanske?

5 dagar kvar till tentainlämning alltså.
undrar hur många helt oviktiga saker jag kommer att hinna ta mig för under den tiden?

heja säsongspremiärer!

pst! ni har väl inte missat att nya säsonger av både greek, the rachel zoe project, 90210, so you think you can dance & project runway har dragit igång igen? och innan månader är slut kommer även heroes och dexter. och och och: premiäravsnittet av sjätte säsongen av greys anatomy! åh, ja dör så spännande. heja för september, världens bästa månad!

fifteenhours.

idag har jag varit i skolan mellan kl 09.00 - 23.45. det är nästan 15 timmar sammanlagt. vilket är alldeles sinnesjukt!!!
så nu förtjänar jag faktiskt lite sömn. hela 6 timmar minsann. och sen är det up and away till skolan igen.
å, ni måste ju faktiskt tro att jag älskar min skola.
det gör jag inte.

jävlapressbyrån.


pic.

pressbyråns kaffeautomat kan inte vara trasig när man släpar sig in där på morgonen, krypandes, för att komma till liv.
det får ju absolut inte vara så. det förstår ju vem som helst.
men i flemingsbergs gäller tydligen inde dessa enkla morgonregler.
jävla flemingsberg.
jävla kaffe.

i need this very awesome bag.


bild. genom ebba.

jag behöver den här åh-så-snygga-väskan från mulberry. verkligen behöver liksom!

för precis som hotspot skriver, så är denna alexa helt enkelt en "upphottad" och "moderniserad" version av den (något tråkiga) klassikern bayswater. mitt problem med bayswater är, och har alltid varit, just att den är på tok för klassisk (och tråkig) för mig. och jag har därför aldrig heller förstått mig på fascinationen kring den. alexa däremot är både fräsh, skitsnygg, otråkig och har axelrem (vilket tråkbayswater saknar). awesome!

den stora kommentarfrågan i modebloggosfären är just nu: var finns alexa och hur får man tag på henne?
och min stora fråga är: vad kommer alexa att kosta? vågar man kanske gissa på någonstans kring 650€ - det är ju trots allt vad man får punga ut för en tråkbayswater. jag kan sträcka mig till 700€. den är trots allt sjukt-helvetes-snygg!

ibland har jag växtvärk i benet och tovigt hår.


pic. unknown.

det är kallt hemma hos mig eftersom jag glömde att stänga fönstret innan jag gick till skolan.
jag har jobbat i en och en halv dag med något som jag fick inse bara var att kasta bort.
jag har växtvärk i vänster ben och en enorm tova i håret.
jag tillagar omelett till middag (och till frukost) för tredje dagen i rad.
jag önskar mig en stor påse godis.
jag är hungrig.
jag är trött.


men jag är ändå på ganska bra humör. och tänker nu avnjuta min omelett till premiäravsnittet av gossip girl. och sedan läsa högst opolitiska bloggar, och tidningar som aktiverar högst två hjärnceller vid läsning.

och sedan, om jag fortfarande är vaken, kanske jag gör lite skolnytta. så det så.

black leather toes.


bild. via agnes_b.

idag skulle jag vilja bo i dom här snyggingarna från comme des garcons, 2009 höstkollektion. vid närmare eftertanke vill jag nog till och med bo i dom året runt. så himla alldeles fantastiska dom är! dock med en ganska saftig prislapp på cir. £470. men om någon känner sig manad, kan jag tänka mig att ignorera söndagens önskelista och istället bara önska mig dessa. deal?

måndag.


pic.

idag har jag läst om eu ungefär hela hela dagen. och vet ni vad? eu är hemskt hemskt tråkigt och ger mig dessutom huvudvärk! men nu är klockan i alla fall snart sju och det är färdigtråkat för idag. så nu blir det att packa om väskan och istället ge sig av och göra något roligt. något så roligt som att ta dansklass. hurra hurra. puss.

tills om ett litet tag.

om ett litet tag slår jag om till 22 och blir då ett helt år klokare. och då man har blivit ett helt år klokare brukar man oftast på något sätt fira. och om man har blivit riktigt riktigt klok får man ibland också önska sig gåvor. och jag känner att jag detta år har uppfyllt kravet för att få önska mig något. så here it comes. för att fira den nya klokheten - önskelistan.

ett nytt objektiv.
finns t.ex. här.

redbull till min dator.
finns här.

böcker med mjuka pärmar.
anna gavalda - jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans. här.
jenny downham - innan jag dör. här.
james frey - tusen små bitar.
stephenie meyer - om jag kunde drömma, här. när jag hör din röst, här. ljudet av ditt hjärta, här.
vladimir nabokov - lolita. här.
joyse carol oates - dödgrävarens dotter. här.
helena henschen - i skuggan av ett brott. här.

upplevelser.
biljett till pete doherty på debaser, stockholm.
biljett till fever ray på cirkus, stockholm. parkett, ståplats, givetvis.

världens finaste kaninlampa.
en vit, tack. här.

ringar från björg jewellery.
finns bl.a. här.

så, det var nog det. lite inspiration liksom, tills om ett litet tag.


sunday/lina scheynius.

på söndagar vill jag nästan alltid sova länge, och sedan spendera dagen med att bara dricka kaffe och titta på fina ting. ta mig igenom veckans uppdateringar på flickr, bläddra bland mappar av olika duktiga fotografer, och fylla på min egen inspirationsmapp. och så blir jag alltid riktigt sugen på att lära mig att fota analogt. så där som alla de duktiga kan, som inte jag kan. och så tänker jag att ja, nu ska jag gå ut och slösa film och fota och bli duktig. men sedan kommer jag på att jag fortfarande inte har köpt film till min kameran. mest för att jag inte vet vilken film min kamera behöver, eftersom jag inte kan någonting om film. och så blir jag kvar hemma. kokar mer kaffe och tittar på fler foton av andra. idag har jag fastnat bland lina scheynius foton. jag älskar hennes foton. de känns oansträngda och på riktigt, och är alltid hemskt fina.
alla bilder från: lina scheynius.

just exakt precis nu.jag har funnit hemtentsstudiero på ett café långt bort från mitt hus. trådlöst nätverk finns, kaffet är gott, tapeterna är fina och det finns inga skrikande barn så långt ögat kan nå. alldeles strålande faktiskt.

mitt pluggsällskap blev dock just fågelbajsad på medan han var ute, så han har dragit sig tillbaka för lite tillfräshning. högst förståeligt. men samtidigt försvann också studiedisciplinen och nätet känns plötsligt mycket mer lockande än diverse word-dokument. suck alltså, jag vill ju bara få det här gjort och sedan få ha lite fredag. det vore trevligt.

later då, när jag antingen har fått något mer gjort eller bara säckat ihop.
puss

09.09.09

jag tänkte att eftersom det är ett så himla flott datum idag så måste jag faktiskt ta och skriva något.
så därför, på detta lite extrafina datum får ni ett extrafint sidtips.sidan heter our first lovers.
och precis som namnet avslöjar så handlar den om folks första kärlekar och underliga förälskelser.
och till denna sida skickar folk alltså in små berättelser om sina första lovestories.
och berättelserna handlar inte enbart om människor, utan om precis allt som man kan tycka lite extra mycket om.
och här är en berättelse som jag tycker är himla söt. klicka här så kan ni också se en söt tillhörande video.


å, kul alltså. inte sant?
en sådan himla fin idé, den här sidan är!
så det är bara att bokmärka att sedan återvända någon dag då det regnar ute. eller då man helt enkelt vill le lite.

novemberpeppning i september.

jag tänkte att, varför inte börja peppa för anna ternheim konserten i november redan nu? man kan aldrig peppa tidigt nog, om ni frågar mig. så nu kör vi. novemberpep i form av inspelning från popaganda. summer rain. så satans fint!


dagens tips på tidsfördriv.

nu har jag snart varit vaken i 6 timmar. och under dom timmarna har jag inte gjort något av det jag borde. självdisciplinen vaknade tydligen inte upp tillsammans med mig idag, utan ligger fortfarande kvar någonstans under kudden. så att istället för att läsa nödvändiga skolböcker, har jag ägnat mig åt göra min dator lite extra fin. alldeles onödigt, men fint blev det i alla fall.ja, så detta är alltså dagens tips på ett helt onödigt lördagstidsfördriv. vill du haka på? börja då med att gå in här eller här, för att spara ner lite fina ikoner. och sedan är det bara att göra allt annat än det du borde. lättare än så blir det inte. puss.

å, alltså. dans är ju alldeles inte riktigt fint.

eftersom dans ju är ungefär det bästa som finns, och eftersom so you think you can dance möjligtvist är universums bästa tv-program så kommer här ett inlägg som kan sammanfattas med: stacy <3 so you think you can dance. inte svårare än så.


å, alltså! hur kan man undvika att gråta ungefär hela klippet igenom? så alldeles inte på riktigt fint.


titta lite extra på 0:44 - 0:46. helt insane snyggt.


att en koreografi har fått en emmy-nominering, säger ganska mycket.


när endast manliga dansare intar scenen når koreografin nästan alltid helt nya dimensioner. likaså här.


ja, kayla och brandon var nog ändå mina favoritdansare i säsong 5. jag menar, titta bara!


i skrivandets stund kommer inte på någon synonym för ordet fantastiskt, så därför säger jag bara det. fantastiskt!


... och så kan vi avsluta detta inlägg med att bara dö lite. på riktigt alltså. för det här är bara för bra för att vara sant.
å!

books.


pic: elena kalis.

kring kl 15.00 idag lyckades jag äntligen finna lite studiero.
läsa lite. dricka lite kaffe. och inte få gå utanför dörren idag.
och nu är kafferasten slut, så nu kör vi igen.
puss.

tomorrow will be a good day.


pic sr. i dont remember.

godkväll och ursäkta min dåliga närvaro här i krokarna. jag försöker balansera en tuff terminsstart, med kvällsdans, jobb och dåligt samvete över att inte hinna läsa så många skolböcker som jag borde och inte heller hinna träffa mina vänner. och uppenbarligen är jag ingen hejdare på att hitta den där finkorniga balansen mellan allt. så där som det är ibland i livet, ni vet.

men imorgon är en ny dag. en icke schemalagd sådan. så då hoppas jag på att få lite läsning ur vägen, och kanske även hinna med en liten sovmorgon. med betoning på liten. och nyss belönade jag mig själv med en biljett till anna ternheims höstsoloturné - bästa pluggpeppen ever liksom!

så imorgon är en ny dag. och en bra sådan ska det bli, bestämmer jag nu.
puss

ps. och veckan två soundtracks är: kings of leon - closer och lykke li & kings of leon - knocked up. awesome!

timetodance.nu går jag på dansklass och önskar att jag ens kunde 1/10000 av vad damen ovan kan.
puss.

RSS 2.0