now the drugs don't work they just make you worse

... nu ska jag berätta en historia om hur ett glas vin på en tisdagkväll plötsligt kan bli ... 4? jo så här. tina får nu dricka alkohol efter sin piercade bröstvårta. så vi skulle fira - med ett glas vin. men sedan är ju vin så gott. så ett glas blev två, som sedan blev tre och som sedan blev fyra. att läsa på inför seminarium på en alkoholiserad mage går typ galant! jag har i alla fall lyckats välja ut mina två huvudtexter. imorgon kl 8 planerar jag att stiga upp och ta mig igenom resten av texterna. de är inte så hemskt viktiga. mest bara för att kunna veta vad folk talar om och kanske kommentera.

vin är hemskt gott. jag kan förstå hur alkoholister blir alkoholister. en av mina texter handlar om sverigedemokraterna. sverigedemokraterna förstår jag mig dock inte på.

nu ska jag nog ta en nattmacka, precis som tina. och sedan ska jag få 6 timmars sömn. och sedan ska jag vakna upp nykter och vara en duktig student. godnatt. tina hälsar. puss

allt vi vill ha är en kopp kaffe, och undvika att få klamydia.

här om dagen fick jag ett mail från poeter.se. det stod att jag inte hade loggat in på ett halvår och att dem saknade mig. att dem saknar mig, tror jag inte riktigt på. men det kan säkert stämma att jag inte har varit inloggad där under det senaste halvåret. därför bestämde jag mig för att göra ett återbesök. se om något nytt eller spännande hade hänt. det hade det inte. och min inspiration för att skriva sover fortfarande lika djupt. istället läste jag mina gamla texter. några av dem kunde jag knappt minnas att jag hade skrivit. det var underligt. min senaste dikt där skrev jag den 30 april, 2006. den blev vald till redaktionens val och fick en guldstjärna. den har samma titel som detta inlägg har fått.

jag slutade officiellt att tro på kärlek februari -06
och inofficiell började jag aldrig ens
för ingen är felfri
så därför sover vi bort våra dagar
i någon annans sängar
och hoppas på att alla våra problem har löst sig
fram mot kl 4
på eftermiddagen
då vi vill äta frukost
medan han där nere på gatan fortsätter att predika om de sjuka barnen i Afrika
vad fan ska vi göra åt saken?
allt vi vill ha är en kopp kaffe
och undvika att få klamydia

och vi skålar våra samveten lite renare
på ständig strävan efter lycka
i nonchalansens ära
och undrar varför vi aldrig lär oss av våra misstag
för hur jävla svårt kan det vara
att säga de där orden
som denna någon vill höra
på rätt sätt?

vi lånar kreditkort som aldrig lämnas tillbaka
synd för den som lämnade sin plånbok på spårvagnen
och frågar oss själva
om det egentligen är så himla märkvärdigt att tro på något
försöker lista ut hur alla plötsligt blev så konstnärliga
och grammatiskt inkorrekta
sen när blev det omodernt att bara vara?

livet passerar förbi
medan vi röker bort våra dagar på kaféer
och hånar den som inte är där
och sakta men säkert blir vi dem
som vi en gång
föraktat


stasia hjärta twiggy

image13

idag hittade jag en sådan hemskt tjusig klänning inne på h&m att jag blev alldeles knäsvag. den var blå, ljusblå, och hade en ursöt vit dockkrage. den hade också hemskt söta vita knappar som var guldiga kring kanterna. den fick mig att tänka på twiggy och hur hon alltid var klädd i söta mod-klänningar. om jag hade levt då twiggy var som störst tror jag att jag absolut skulle vara kär i henne. hon skulle vara min husgudinna och mitt hem skulle vara tapetserat med ordet mod.

man kan ju nu fråga sig varför jag inte köpte den tjusiga klänningen? kanske var det för att hannah och jag var så hemskt hungriga att jag inte kunde tänka på annat än mat. eller kanske har jag blivit student-sparsam och det tog emot att göra sig av med 398 svenska riskdaler. men jag tror att jag måste gå tillbaka och köpa den. jag vill absolut vara twiggy-tjusig på journalistikfesten på torsdag.

i've made up my mind, don't need to think it over.

den här låten har ni säkert hört väldigt många gånger nu. den spelas på mtv om och om igen. verkligen om och om igen. jag tycker att den är alldeles fantastisk. jag lyssnar på den varje gång den spelas på tv. och då den inte spelas på tv, då spelar jag den i min dator. så bra är den!

and now my bags are down and packed for traveling.

image12

hej alla ni som tittar in för att se hur det går för mig i den stora staden. jag kan meddela att allting går super. jag bor fortfarande på tinas soffa, men även det är bra. det är en bra soffa. bekväm är den också. och så får man sällskap vid frukost och middag och någon att bära hem matkassarna med. så allt är bra. jag är därför inte allt för ledsen över att inte ha någon egen adress ännu. men jag letar på!

idag var jag väldigt ambitiös och åkte till mitt skolbibliotek och satt och läste läxor där. för att åker man dit så får man saker gjorda. då kan man inte titta på tv, eller äta, eller snacka skit med någon istället för att läsa det man ska. det ska bli min nya nyttiga vana. jag fick dock inte så hemskt mycket gjort. jag gjorde bara en halv uppgift. min hjärna har fortfarande inte hunnit ställt in sig på kreativitet på beställning, därför tar vissa saker längre tid än andra. men det kommer, det kommer.

imorgon har inte jag några lektioner. då ska jag slutföra andra halvan av uppgiften och börja läsa inför seminariet på onsdag. jag älskar att jag tycker att mina skoluppgifter är intressanta och roliga att göra! imorgon ska jag också möta hannah över en liten middag och prata om sådan som tjejer pratar om. och så ska jag hinna läsa några fler sidor i alla mina fem böcker och fila klart på min kamratintervju. bara roliga saker på schemat!

nu ska jag ta igen det cashmere mafia avsnitten jag ännu inte har sett. cashmere mafia är förövrigt falldeles fantastiskt. chict, vågat och fashionabelt. ni som ännu inte har sett det hänvisas direkt till newtorrents.info. sök på cashmere mafia, det finns fyra avsnitt ute. se för guds skull till att se dem!

och angående bilden ovan. exakt så skulle jag vilja bo när jag flyttar ifrån tinas soffa. puss

masquerade, every face a different shade.

image11

god kväll. nu ska jag snart börja ta mig igenom min bok om intervjuteknik inför föreläsningen imorgon, men innan dess tänkte jag hylla christian dior's 08 spring couturevisning. den är magnifik! john galliano är något av en kostymgud. jag är smygförälskad i dem två fantastiska klänningarna i mitten, kanske kan vi en dag gifta oss när jag är rik och ... rik? och här kan ni själva beskåda hela visningen, be sure to do. nu ska jag umgås med min bok och med en kopp kaffe. tata.

music when the light go out

image10

i mina ögon är detta möjligen världens vackraste flicka. hon har stora, fina, bruna ögon och är alltid hemskt fin i håret. om jag skulle vara en pojke, skulle jag absolut bli hemskt förälskad i henne. jag skulle sitta och skriva kärlekssånger till henne hela dagarna och hoppas på att hon en dag skulle bli lika förälskad i mig. men eftersom jag nu är flicka, så får jag istället fortsätta vara förälskad i pete, fast han ibland gör dumma saker. men liksom, vem gör inte det? här är pete så fin.

med andra ord är detta mitt sätt att säga god morgon. så, god morgon! nu ska jag iväg till skolan och höra på föreläsning om att skriva rubrik/ingress/notis. intressant. fast först - kaffe. tata.

"dokumentärt med en skönlitterär twist"

image9

... min första officiella dag som journalistikstuderande börjar, även om klockan knappt har hunnit slå 21, att dra sig mot sitt slut - för jag är alldeles slut. så många nya intryck under en och samma dag får mig att bli sömning trots ett sammanlagt intag av fem koppar kaffe. helt crazy. och vad kan jag då konstatera efter första dagen? jo, att det är tur att skriftlig formulering kommer till mig ganska naturligt, eftersom allting annat på utbildningen kommer att bli nytt, nytt och nytt. spännande nytt. svårt nytt. mycket nytt. men roligt nytt! fantastiskt roligt, verkar det som!

jag har tre böcker att läsa till på onsdag, vilket kan bli ganska problematiskt eftersom jag ännu inte har lyckats få tag på en av böckerna. det ska bli mycket trevligt att se hur jag ska lösa detta. hur tar man sig igenom över 400 sidor litteratur på två dagar? det mina vänner, det är dagens stora fråga. men jag är pepp, vilket ju är ett gott tecken. när böckerna har så intressanta titlar som "att skriva i tidning", "intervjuteknik" & "där satt den! en bok om att göra rubriker" kan man inte annat än att vilja läsa dom. eller åtminstonde vilja hinna läsa dom. som sagt, jag är pepp.

men innan jag sätter igång och läser mina sista krafter ur mig så måste jag diska. och städa. och kanske dricka en kopp kaffe till, eller två. imorgon börjar jag inte först 10.00. skönt. så tata, mina vänner. jag hoppas alla ni också har haft en trevlig måndag.

om att vara hopplöst förälskad i miu miu

image8

när man har gått och blivit hopplöst förälskad i miu miu's SS08 kollektion, som ungefär varenda fashionabel flicka i hela världen har blivit, så finns det endast ett sätt att överleva på utan att få sitt hjärta krossat i tusen bitar. och det är att klippa och klistra i photoshop, rama in resultatet och sedan spendera flera timmar per dag med att titta på sitt livs kärlek bakom det dammiga glaset. eller också, om man inte är student och faktiskt kan skrapa ihop ganska många tusenlappar, som dock säkert mer än hälften av alla världens fashionabla flickor som är hopplöst förälskade i miu miu inte kan, så kan man alltid leva på bröd och vatten för resten av månaden och faktiskt köpa sig en bit kärlek i denna form. eller denna. för i det här fallet, så går kärlek, underligt nog, att köpas för pengar. är det inte fantastiskt?

alla bilder i litet format från style.com, bakgrundsbild, google.

proenza schouler, pre-fall 2008

pre-fall visningarna börjar nu rulla in hos style.com. spännande, tycker jag. det finns ganska mycket tjusiga saker och jag kommer plötsligt ihåg varför jag älskar hösten mer än sommaren. den mest fantastiska inkomna kollektionen hittils är utan tvekan proenza schouler's. ååh, den är ju alldeles underbar. jag har några favoriter som jag inte kan slita ögonen från. titta bara;

image6

nu är jag också väldigt förväntansfull inför dem kommande miumiu, luella, betsey johnsson & alexander wang pre-fall kollektionerna. de kan ju bara inte bli fel. och marc jacobs, som jag hoppas ska kunna vinna tillbaka mitt hjärta efter den något hemska SS08 kollektionen. men medan jag väntar ska jag fortsätta att drömma om att proenza schouler's pre-fall ska flytta in i min garderob medan jag sover och sedan bo där för alltid. som nyinflyttad i stockholm kan jag behöva en extra tjusig klänning, eller två, att bege mig på nattliga äventyr i. alla bilder från style.com

letter from the editor

hej, hej, hemskt mycket hej. vad trevligt att ni har hittat hit. mitt namn är anastasia och det här är min nya blogg. tidigare bloggade jag här men sedan tog lusten & inspirationen slut och det blev en paus från skriverierna. men inspirationen och lusten kom tillbaka och därför tar jag nu nya tag här.

som ni kan se är bloggen inte riktigt färdig ännu. mina kunskaper i htmlkodning är ganska bristande, men jag gör mitt bästa och hoppas på att det inom en snar framtid kommer att vara mycket tjusigt och trivsamt här. så häng kvar! och medan ni gör det, var snälla och ha överseende med några irriterande småfel som ni kommer att upptäcka här och var. men även då layouten inte är helt korrekt ännu så kliar det alldeles för mycket i fingrarna på mig för att jag ska kunna hålla mig borta från att börja fylla bloggen med inlägg. så jag kör igång redan nu, eller till och med redan i inlägget under, så ta en titt.

och nu tycker jag att ni bör bokmärka denna sida, och kika in med jämna mellanrum, eller lägga till den på bloggkoll, som är ett alldeles fantastiskt påhitt. jag tror nämligen att vi kan få det riktigt trevligt ihop.

här
ska ni få en låt som jag har lyssnat oavbrutet på i cirka en månads tid nu, lyssnar ni på den, så är det som att ni har lärt känna mig en smula. en liten kul grej liksom. för att ladda ner, högerklicka på länken och välj spara som.

vi hörs och ses.
xoxo stacy

inspirationboard of the week

varje vecka här på bloggen kommer det att dyka upp en liten inspirationstavla som kommer att bestå av fina bilder, en rad ur en fin sång, veckan bästa köp, stiligt klädda människor eller något annat trevligt. i princip vad som helst - som jag har inspirerats av eller tyckt varit extratjusigt under veckans gång. so here we go, allra första inspirationstavlan ser ut på detta vis:

image5

... orange är min nya älsklingsfärg. jag har en ny orange 2008 kalender som jag mer än gärna drar upp en extra gång för att skriva någonting himlans oviktigt, endast för att få skåda den fina, oranga skinnpärmen. och högst upp på önskelistan står en kjol med hög midja, i en tjusig orange färg, likt någon av dessa ovan. från vänster; supersöta bloggerskan från liebemarlene vintage kör på en snygg, stor, svart rosett ihop med sin kjol. ranna från only shallow satsar på ett enkelt skärp, vilket inte är mycket sämre det, medan moderniteter-olivia slår två flugor i en smäll och har ett skärp med en rosett på. tjusigt värre! jag älskar flickor i höga, flickiga kjolar med rosetter, i just do. veckan har också innehållit mycket kikande i min inspirationsmapp på datorn som under årens gång har kommit att bli överfylld med alldeles fantastiskt fina teckningar. de två stycken ovan har denna bloggerska skapat och jag anser att de är alldeles förfärligt fina. och sedan sist men inte minst har vi på inspirationstavlan också en scrapbooksida från vogue. vad kan vara mer inspirerande än att bläddra i en tjusig scrapbook som är fylld med alla ens favoritbilder?

alla bilder är från respektive bloggar. sidan ur vouge, google.

medan bloggen byggs får ni en liten diktpresent av mig.

image5jag vill klä lika bra i cigarettpaket
som hon, du vet
som bjöd på en prince igår
hon som luktade
vin och kokos
och som kräktes upp
sina inälvor
där utanför
jag gillade henne, på något sätt

dina händer överallt
och jag vill säga
- jag har inte lust ikväll
och lämna dig
naken kvar
i duschen
bara för att jag vet
att det skulle få dig att bli
riktigt galen (i mig)

jag vill kunna vingla ner
för Drottninggatan
lika charmigt som hon
gjorde
den där kvällen, på lucia
i sina nya röda-pumps
för det var bara -11 ute
och du skrattade

och jag vill få dig att gråta
medan jag
dricker öl
och min tunga leker med kalles
under lakanet
i din säng
jag kan också gråta, om du vill
för någonstans har det blivit
fel

kan
du
inte
se
det?

jag vill kunna
allt det där
som
hon kunde
hon, som du sa
- jag gillar dig (till)
och jag var
otillräcklig
då jag vinglade ner
för Drottninggatan
i mina
röda pumps
fast det var bara
- 7
januari

RSS 2.0