glass, concrete & stone


bilder; net-a-porter.

hej ni. egentligen ville jag posta detta inlägg redan imorse men blogg.se håller tydligen på och flyttar till publishme.se (?) eller så förstår i alla fall jag det. så jag har inte kunnat komma in på min blogg under dagen. men nu funkar det tydligen. strålande. så här får ni. fantastiska klänningar att titta på. jag skulle vilja att dessa klänningar kom och flyttade in hemma hos mig. speciellt de två i mitten, frå miumiu. oh! eller helst alla, för att alla är så hemskt tjusiga.

vilken gillar ni bäst?

överpretentiösa bloggar och surkärringvarning

... är titeln på min krönika som jag har i VT idag.
om ni är nyfikna så finns den att läsa just precis här.

puss

oh i waited for fact to come of fiction

image65

jennie och jag @ underbara bar för någon vecka sedan. jag gillar bilden. jennie har knäppt.

everything is gonna be alright

hej ni fina.

idag är en bra dag. men igår var en ännu bättre dag. igår fick jag nämligen sommarjobb! sjukhuset som först dissade mig och satte mig i en jäkligt knepig och jobblös situation i början maj, ringde upp mig igår och hade just någon som hade hoppat av. så de behövde mig. för två månaders heltidstjänst! och 3 veckor jobbar jag natt. jag har en känsla av att jag kommer att bli snuskigt rik efter denna sommar. löjigt rik. eller ja, ni vet. beror ju på vem man jämför med. men löjligt rik för att vara mig. jag har en inköpslista planerad redan nu. den ser ut så här;

köp nummer 1 - jag säger bara i can't wait! för just nu är det verkligen krisläge AB. köp nummer 2 - efter mycket om och men så har jag beslutat mig för denna. köp nummer 3 - var och klämde på den här i butik idag faktiskt. den är hemskt fin och kommer att bli min nya bästis (tillsammans med köp nummer 1) of course.

... och efter det kommer jag ändå att ha cash kvar. så himla lyxigt!

nu till jobb. imorgon är jag krönikör i VT. men igår så hade jag en pratstund med janne schaffer om ted gärdestad. och sedan lyssnade jag på himlen är oskyldigt blå resten av dagen. om det kan ni läsa här. om janne alltså. sedan skrev jag även det här. inte mycket för omvärlden kanske, men gubben var så himla mysig att jag bara ville krama sönder honom. jag älskar att jobba på redaktionen. älskar att vara (om än bara för två veckor) journalist. älskar att jag har valt rätt bana i livet. det finns dem som aldrig finner den.

... nu ska jag (försöka) instalera photoshop på denna stenåldersmaskin som jag måste dras med till och med att jag får min första lönecheck i jui. lyckas jag så kommer det ett inlägg senare ikväll.

på återseende. tata.

you're so sad maybe you should buy a happy mealmen oh! det här hade jag ju helt glömt bort. jag hade liksom glömt att filmpremiären nu var inom räckhåll. och inte längre ett flertal månader bort. iiih! det blir bio om fina skor. och damer. och new york. och om big. och om carrie den 21 juni alltså. iiih! oh! lovely.

my heart beat, beats me senselesslyför att sluta gå runt och sjunga "i kissed a girl and i liked it" har jag ägnat mig åt att på heltid lyssna på en annan låt. nämligen den ovan. much better. nu går jag istället runt och sjunger "i felt it. the wire touched my neck and then someone pulled it tighter" . jag vet inte riktigt om det är bra eller dåligt. men låten är i alla fall tummen upp. mer sådant vill jag lyssna på i en park i sommar. och dricka mig full redan kl 3 på eftermiddagen. och inte behöva bekymra mig om någonting alls i världen.

secretly you're so amused that nobody understands you

image64
bild: krisatomic

krisatomic alltså. hon må då vara världens lyckligaste flicka hon. liksom, titta bara. om inte de här skorna är så fina att jag vet inte vad ... ja, då vet jag inte vad. miumiu alltså. de kan då sina grejer.

so now i'll take a chance on this thing we may have started

god morgon! för visst är det en fin morgon ...

imorse steg jag upp och drack en kopp kaffe och tog en titt på dagens tidning. och vad ser jag? jo. att 80 procent av förstasidan täcks av en bild tillhörande min artikel om miljöbilar. wiie. då kände jag mig lite duktig. så i dagens tidning har jag lagt beslag på sidan tio och en bit in på sidan elva, med en tillhörande fotobyline. jag har på mig min fina twiggy-klänning och är fin. plus att jag också jag också har en annan artikel som tar upp halva sidan sex. idag är liksom min lite stora dag. och sådant är ju alltid trevligt.

och sedan hoppade jag upp på cykeln och begav mig mot en ny dag som lek-reporter. soundtracket till chicago strömmade ur mina ipod-hörlurar och jag var bara allmänt tillfredställd med dagen, som knappt hade börjat. så bör det vara fler dagar i veckan.

nu ska jag fylla på min kaffekopp och ta min morgoncigg.
oh. livet är så fint idag.
puss

oh!
föresten. jag såg just att.
kolla in västerviks tidningens hemsida. min artikel om miljöbilarna ligger på förstasidan även på webben. hih. och också artikeln om tobaksförsäljningen på Ica finns uppe. här. enjoy.

i kissed a girl and i liked it

hej mina fina läsare. kommer ni ihåg igår så nämnde jag katy perry och hennes låt som jag inte kunde sluta lyssna på? sen blev jag nyfiken på vad det var för brud som egentligen gjorde så där farliga låtar som satte sig på hjärnan så lätt och vägrade att släppa. och visst fann jag henne. och hej vad damen är gorgeous. så där att jag nästan blir lite knäsvag. hon har så där fantastiskt stora bambi-ögon och är hemskt snygg i håret. och så påminner hon lite om zoe dechanel ibland (som också har stora fina bambi-ögon), och är bara överlag hemskt söt. visst? titta bara själva;

image55

image56

image57

image58

image59

image60

image61

image62
alla bilder från damens myspace. här.

... visst är hon något så fantastiskt söt? oh!

i better laugh in twenty years from now

... då var det redan söndagkväll alltså. tiden går fort när man har roligt. jag har i för sig inte gjort något så där hemskt roligt i helgen. jag har sovit länge, hängt i solen, haft house-maraton och jobbat på att bli frisk. det senare har väl gått så där. jag har fortfarande ingen röst när jag vaknar på morgonen och sedan har jag slem i hela halsen och hela vägen ner till tårna, typ.

en veckas praktik återstår nu också och jag är pepp och nyfiken på vad denna vecka bjuder på för jobb. mina miljöbilsartiklar borde finnas med i morgon. eller kanske på tisdag. beroende på om de måste ha en tillhörande fotobyline, som någon pratade om. i så fall måste jag fixa en sådan också. jag såg i alla fall att mina två senaste mästerverk hade hamnat på webben de också. om någon är intresserad så finns de i alla fall här och här. stora grejer vet ni. cykelhjälmar och mr gay usa tävlingar. den sistnämnda var i alla fall hemskt kul att researcha. hah.

juste. jag har en ny favoritlåt som jag har spelat sönder i helgen. katy perry - i kissed a girl. lyssna här. eller så kan ni titta när damen kör den live, här, kvaliten är dock inte den bästa. jennie, helt klart att den kommer att bli sönderspelad i sommar - överallt. tack för tipset!

godnatt.

the taste of her cherry chapsticken av mina favoritbloggerskor - niotillfemsandra - postade den här fantastiska videon på sin blogg. och den är så himla fin att även jag måste posta, liksom posta vidare. jag menar, vad kan vara finare än kyssar i plural på en söndagskväll? ... och förövrigt så kan man se på sättet mäniskorna rör sig, i videon, att de är dansare. så det här är ungefär som kontaktimprovisation med kyssar. vilken fantastisk idé. så himla fint. visst?

beneath the sheets of paper lies my truth

oh. idag är jag sjuk. verkligen jättesjuk. feber och hela kittet. men som den fantastiskt engagerade personen jag är så har jag ändå tagit mig till jobbet. artikeln om biogas måste ju trots allt skrivas. och sedan ligger det ett papper om folksam här på mitt bord. livet måste ju liksom gå vidare.

men nu är det morgonmöte.
måste hämta en kopp kaffe och snyta mig.
puss

now im thinking maybe i was stoned, I felt my feet lifted off the ground

image52

imorse när jag drack mitt oh jag kan inte röra en muskel i kroppen innan jag får i mig mitt morgon kaffe kaffe, så kändes det som att jag svalde rakblad. ja, ni kan ju tänka er känslan. och min fysiska hälsa har inte blivit bättre under dagen. snarare tvärtom. jag har snorat oavbrutet i nio timmar nu, och sedan fem timmar tillbaka kan jag inte heller sluta nysa. och ni vet det kliar så där fruktansvärt i näsan som det bara kan göra första dagen på en förkylning. det kliar innuti och runt omkring, och liksom så där långt in så det nästan kliar på hjärnan. samtidigt kliar det också i halsen, och i pannan och liksom enda ut i öronen. så där hemskt obehgligt så man till slut är så trött på allt kliande att man bara vill gråta. men trots det så lyser solen och livet går vidare. what to do liksom. man kan ju inte lägga sig ner och dö heller.

dagens prestation på redaktionen känns helt ok. idag åkte jag på ett uppdrag som inleddes med en frånvarande sjukskriven reporter för att sedan gå över till mig med frågan; anastasia, tror du att du är redo för det? med andra ord - ett uppdrag som kräver lite brain. jag bestämde mig för att jag visst fixar jag grejen. man vill ju inte vara sen med att visa framfötterna liksom. det handlade om en uppföljningsartikel kring ämnet miljö, bil, miljöbilar och eventuellt bygge av en biogasmack i västervik. spännande shit. och ungefär lika bekant för mig som kinesiska. ja, ni fattar grejen. så ja, det var bara att ta tag i saken. kl 17.20 fanns det en färdig artikel kring ämnet; miljöbränslet etanol och dess inte allt för ljusa framtidsutsikter, med tanke på debatterna som just nu råder överallt. det blev också en enkätundersökning kring ämnet biogasmack och imorgon ska en artikel skrivas kring samma ämne. egentligen skulle hela kalaset vara med i tidningen redan imorgon, men i brist på plats i tidningen sparas det till på fredag. och tur är väl det, annars hade jag och min snoriga näsa fått sitta kvar på redaktioner till kl tio ikväll.

.... någon gång under dagen fick jag också klart en mindre artikel som påbörjades igår. så det blir den som hamnar i tidningen imorgon. lugnt på byline-fronten imorgon alltså. en artikel om musikintresserade 15-åringar i västervik är väl kanske inte mitt allra största mästerverk. men den finns i alla fall. ni kan läsa den här, om ni har lust liksom.

nu ska jag och herr snoriga näsa ge upp för dagen. lägga oss i sängen med fru nässpray, moster té och brudens blogg och bara vara. imorgon är det ju trots allt en ny dag. nya artiklar att skriva. nya problem att stöta på och nya saker att lära sig. och förhoppningsvis blir det också lite mindre snorigt imorgon. det skulle likom underlätta.

puss fina ni.

when you get what you want, but not what you need

... att sitta och skämmas har visat sig vara en ganska långtråkig heltidsaktivitet, därför har jag nu gått ner på halvtid. istället fortsätter jag att läsa brudens blogg (ni vet, den bloggen som jag idolförklarade här) oh, denna fantastiska brud. typ det här är ju bara för skojigt. bruden är skojig. också så lyssnar jag på the tiny och jag har ingått i ett sådant bekvämt deppmode, ni vet, så där bekvämt. jag dricker mitt tjugotvå-och-trettiofem-kaffe, funderar på varför killar är så komplicerade, eftersom tjejer ju absolut inte är det, inte det minsta liksom, och att det är skönt att ta en paus från stcokholm. skönt att andas ut, dricka lite mindre alkohol, slösa lite mindre pengar, göra lite nytta ... för att sedan komma tillbaka på stort. typ. och så funderar jag på vad jag ska ta mig till med mitt sommarjobb. eller ja, rättare sagt, det sommarjobbet som jag inte fick. blir det att ringa äldrevården imorgon kanske? ja, det verkar tyvärr ite bättre än så ...

jag ska fundera vidare nu. men ni kan ju typ lyssna på the tiny. de är något fantastiska.

coffee, cigarettes and strawberrys.

image51

men hej mina fina vänner. min första dag som riktig-lek-reporter på västerviks tidningen är över. kl är 18.00. jag är trött och i behov av cigaretter och kaffe. men dagens prestation ligger nu uppe på webben i väntan på att få komma med i tidningen imorgon. här kan ni läsa den. jordgubbar alltså. det är fina saker det. för tre timmar sedan visste jag ingenting om att odla jordgubbar. men nu har jag lärt mig allt och till och med skrivit en artikel om det. vi journalister är väldigt snabblärda människor alltså. yesbox. sen har jag ju självklart presterat mer än så idag. en halv artikel ligger och väntar på mig till imorgon, och en trevlig enkät bör också finnas i tryck imorgon. ska bli spännande att se sitt eget namn i tidningen. nu var det nog fem år sedan det sist hände. jag sitter redan och ler, så där dumt ni vet, medan jag tittar på bylinen på webben ... oh.

nu ska jag kila. puss

update.
men oh! suck! pinsamt! jag fann en felstavning i den citerade personens efternamn, i citatet längst ner i artikeln. typiskt. så jävla typiskt. så där får jag sitta och skämmas på morgonmötet imorgon. mm. jag som liksom hade hoppats på att åtminstonde första dagen skulle gå smärtfritt. suck alltså. och att jag stavade fel i efternamnet också, av alla möjliga felstavningar som man kan tänkas genomgöra. namn är känsligt liksom. oh gud så pinsamt. nu skäms jag.

update 2. stavfelet som beskrevs ovan gick att rätta till i artikeln på webben. ja! dock hanns det inte med någon rättning till den tryckta tidnigen. suck. så nu får jag fortsätta att skämmas.

cheers darlin' here's to you and your loverboy

jag säger bara; alkohol. för mycket alkohol. på tok för mycket alkohol. och därför mår man också som man förtjänar. jag sitter och äter bananchokladglass och klunkar vatten och hoppas på att mitt huvud liksom ska frysa sig icke bakfullt. jag väntar och ser vad som händer.

igår. ja, igår var ju en händelserik dag. jag förundas alltid över samtalsämnena som väljs ut i samband med alkohol. krark? pedofiler? och billighetstecken? liksom varför? och så slänger man ur sig sin livshistoria på den första bästa som sätter sig bredvid en. som om allt vore som det skulle. som att det skulle hjälpa på något sätt. så himla pretentiöst. snuskigt. fast samtidigt så har jag ju fantastiskt fina människor till klasskamrater. och det är ju bra.

fast ja, sedan finns ju de som är värre. och som definitivt inte borde dricka. typ som, som, som ... folk. mitt huvud gör på tok för ont för att jag ska orka engagera mig i att hänga ut någon. men liksom verkligen, seriöst. seriöst.

dagens stora uppdrag är att städa mitt hem. det har varit försummat i en vecka nu, medan jag har virat bort mig bland huvudvärk och tentaplugg. men nu är det över. nu ska ja lyssna på damien rice, slänga alla mina skolböcker, städa och bli en bättre människa.

cheers darlin' here's to you and your lover boy
cheers darlin' i got years to wait around for you
cheers darlin' i've got your wedding bells in my ear
cheers darlin' you give me three cigarettes to smoke my tears away
and i die when you mention his name
and i lie i should have kissed you when we were running in the rain

och nu jagar jag morgonen längs avenyer

ciao.

kl är 06.01. jag gick upp för 44 minuter sedan. jag steker falukorv och champinjoner till frukost. jag dricker kaffe utan mjölk, efter jag visst råkade låta den stå ute under natten. jag försöker reda ut vad som exakt är en statsförvaltning, för sjuttioelfte gången. jag ska skriva en tenta om tre timmar som kommer att gå rakt åt helvete, utan några omvägar och utan några fikapauser.

... min falukorv börjar lukta bränt och mitt kaffe smakar illa. och jag undrar stilla om denna dag faktiskt kan bli så mycket bättre. vad tror ni?

RSS 2.0