maybe you should cut your own hair cause that can be so funny

den här flickan heter filippa och hon bor på den här bloggen: gillofilippa.blogg.sebilder

ni vet, jag har pratat om att färga håret ett tag nu. en brun/röd nyans. kanske lite mer åt det ljusare röd/oranga hållet. ett mellanting kanske? jag tycker att det verkar så himla fint. inte så varje-dag-vanligt liksom. och tydligen så ska det vara fint till blå ögon, har jag hört.

hur som helst. flickan ovan har så himla fin hårfärg. helt naturligt. och så har hon stora bambi ögon och är förskräckligt söt. jag tror därför att jag nu måste slå till på att piffa upp mitt hår. fira hösten - eller nåt.

någon som kan tipa om bra färgfrisörer i stockholm? som inte kostar typ 2000.

you talk, you talk a good game. won't you teach me the sametopshop är nog snyggast i världen just nu. minns ni klänningarna igår? och idag hittade jag ännu ett litet någonting som jag bara absolut måste ha! titta bara: det finns en stor rosett! åh!

undrar om den här förtjusande kappan är varmare än min nuvarande svartrödrutiga grej? för i så fall måste den bli min. den svartrödrutiga grejen blåser nämligen rakt igen ibland. inte så mysigt.

vad tycker ni?

i would knit you mittens and make you pie


bild: ren rox

god morgon!

åh, igår var så förskräckligt kul att jag idag ungefär inte kan röra mig. min nacke känns inte alls så rörbar. och att gå i trappor kan nog också bli svårt. men egentligen, so what? det var så jävla kul!

kl nio-på-morgonen-dilemmat just nu är: läsa eller inte läsa till tenta? det är liksom lite svårt att läsa när man inte vet vad man förväntas kunna. ni behöver inte plugga in fakta inför tentan. nähänä, men vad spännande då. överraskningar är ju alltid trevligt.

äsh. jag läser väl lite papper då. käkar lite frukost, dricker några koppar kaffe.
so long.

i diejag kan med ord inte förklara hur mycket jag behöver dessa klänningar. topshop.

vet ni, jag har kommit undefund med att jag ungefär inte har köpt något nytt i klädesväg på hela hösten. knappt heller under sommaren. helt seriöst. faktiskt. affärerna har liksom inte haft något fint. eller så har jag inte haft pengar. därför  behöver jag verkligen verkligen verkligen få köpa dessa klänningar. eller i alla tre av de. de tre första. den fjärde kan få bli en fin bonus.

visst? visst behöver jag absolut lite nya kläder?

du är det finaste jag vet


bild: aliciabock

gårdagskvällen var fantastisk. i sista låten kom det skumregn som såg ut som snö, så himla vackert att man nästan dog lite. och sedan fick jag en ros. då dog jag nästan lite på riktigt. dock var rosen lite ledsen och jag höll den väldigt omsorgsfullt hela vägen hem. hemma tejpade jag den, så att den inte skulle vara ledsen mer. nu hänger den på min vägg.

jag tror att håkan är lite av det finaste jag vet faktiskt. jag blir alltid hemskt nykär och löjligt lycklig av att se honom. men idag hinner jag inte riktigt vara kär i håkan tyvärr, för idag måste jag istället tentaplugga. tenta imorgon. och på kvällen är det dansklass. kanske två, om jag hinner plugga riktigt duktigt fram till dess. vilket betyder att jag nu måste stänga igen min dator och återgå till min gröna, fula bok.

tata.

vad jag bryr mig om nu


håkan hellström @ fryshuset 19/4 -08

om cirka två timmar står jag cirkus och gråter kanske lite till det här. att gråta för att saker och ting är fina är en bra anledning till att gråta. bättre än att vara ledsen på riktigt. och sedan dansar jag så klart också benen av mig till allting annat. att dansa på konsert är bäst i världen nästan.

åh, fina bästa fantastiska håkan. snart snart.

no matter how they toss the dice, it has to be

00.23

boken utläst.
nu ska jag bara skriva en recension.
och typ kanske hinna sova.

imagine

06.30 gick upp *

08.00 - 11.00 duktigt plugg i skolbiblan
11.00 - 13.30 långlunch
14.00 - 15.00 läsning av reportagebok
15.00 - 15.30 powernap / blev visst 15.00 - 18.10 **

* duktigt
** jävlar!

18.13
98 sidor läsning och recensionskrivande kvar då.
ja, men visst.
no problem.
jag fixar.
vem behöver sova liksom?

här står egentligen många många mycket fula ord skrivna

men det är ju fantastiskt att jag kan det här med klockan! och att det inte är på riktigt att jag står utanför skolbiblioteket klockan nio på morgonen och tillsammans med tio andra klockkunnigapersoner undrart: vad fan är biblioteket stängt för? det står ju här, klart och tydligt, söndag 9 - 17. var fan är alla?

ja, det är verkligen fantastiskt att jag är så duktig på det här med klockor. speciellt när jag börjar inlägget under med att informera om att klockan är 07.32, eftersom det är vad som visas på min dataskärm. och speciellt bra är jag när jag går förbi klockan utanför pendelstationen och den visar 07.55 och jag tänker att: vad fan, går dessa klockor aldrig rätt? klockan är ju faktiskt 08.55.

ja, det är verkligen en fantastisk start på en söndagmorgon att stå utanför skolbiblioteket och tro att klockan är 09.00. väldigt väldigt skönt att stå där, inte alls kyligt som fan, tills någon klockan 09.40 informerar en om att vi ju faktiskt har gått över till vintertid. ja, men se där.

verkligen, så himla bra att jag kan det här med klockor och inte alls är korkad.
ja, jag är verkligen fantastisk.

i hurt myself today


bild: jag

söndag
07.32
för tidigt att säga god morgon.

jag har så hemskt mycket jag måste hinna med idag och under de kommande tre dagarna, att mitt huvud känns som bilden ovan. på kvällen går det inte att somna eftersom allting snurrar runt och runt. och på morgonen är det svårt att ta sig upp. allting runt runt.

låna bok. läsa bok. läsa en bok till. skriva om reportage. skriva recension. läsa mer bok. inte hinna dansa. komma ihåg böckernas innehåll. skriva tenta. inte glömma bort att andas där emellan.

07.39
inte en god morgon.

after all it's always you

youtube är ungefär bäst i världen. där finns absolut allt och lite till. så himla praktiskt!
t.ex. så finns liveframträdanden med låtar som ännu inte har släppts. som den här.i love. 18 dagar kvar nu tills miss ternheim släpper nytt! hurra hurra!

nu väntar jag bara på att också miss spektor och herr rice ska elda på lite i verkstaden och kanske komma ut med något nytt snart. jag har ju trots allt lyssnat på 9 och begin to hope i över två år nu. jag vill inte vara den som är den, men man tycker ju att det borde vara dags snart. visst?

and history books forgot about us and the bible didn't mention us


bild: tiger lily and tiny teeth

idag har det visst hunnit bli fredag.
mycket underligt. det känns som att det var måndag alldeles nyss.
ibland försvinner dagarna så hemskt fort. försvinner ut i ingenstans liksom.

hur som helst. idag blir det inget fredagsfirande. ingen dans och inget vin. jag måste hålla hårt i mina slantar denna månad om jag ska kunna åka till england i november. och eftersom biljetterna redan är köpta så vore det ju tråkigt att behöva ställa in för att jag har supit bort mina fickpengar. ja, det vore hemskt olyckligt. istället ska jag stanna hemma ikväll. det är nämligen helt gratis. och att diska ett helt berg av disk och läsa kurslitteratur är också ganska så kostnadsfritt. gratis är gott. och imorgon ska jag ungefär göra det samma. böcker. diska. sova. blogga. gratis. söndag lika så. hipphipp!

så ingen får ringa mig i helgen och vilja hitta på roliga saker! ok?
jag finns inte i helgen. jag har åkt på semester och är ej nåbar.

puss

across the bridge and down the street in downtown
alexander wang är ett geni. och hans fall '08 kollektion är ganska så genialisk.

det är nästan så att jag funderar på att investera i ett par (hör och häpna) jeans (!) . lite slappa toppar och ett par schyssta herrkavajer och sedan spendera resten av mitt liv med att leka heroin-chic. det vore ju faktiskt ganska så trevligt. eller i alla fall snyggt om inte annat.

ja, nu blev jag verkligen sugen på att äga ett par schyssta jeans.
måste åtgärdar snarast.

both hunter and hunted, soft tounge and sharp teeth


bild: handwriting

god onsdagkväll på er.

jag har varit så himla trött idag att det är helt obeskrivligt. efter seminariet på eftermiddagen blev allting plötsligt jättetungt. jag blev liksom 100 kigo tyngre och min hjärna ville inte samarbeta. så det enda jag har orkat efter seminariet har varit att ta mig till affären, för att slippa äta bulgur med tomatsås igen. och sedan har jag legat i sängen hela kvällen och tittat på serier. rachel zoe project. gossip girl. greek. som om det inte fanns viktigare saker att göra liksom. som att läsa kurslitteratur t.ex.

en så himla hopplös dag.
varför blir det så här vissa dagar?

i have seen angels, they were sleeping in gutters


bild: lettuce_move

god tisdag kväll på er!

... jag tänkte att jag ju minsann måste skriva ett par rader här innan tisdagen slår om till onsdag. so here we go. ett klassiskt detta-har-jag-gjort-idag inlägg.

jag steg upp lite tidigt. gick till skolan och jobbade på andrahandsbokhandeln. det var något fel med datorerna där och varje knapptryckning tog ungefär miljoner år att genomföra. inte okej om ni frågar mig. det är nästan så att man hann nicka till mellan sidladdningarna. tur att det ibland kom förbi trevligt folk och väckte en till liv. sedan mötte jag anton och vi fikade kaffe och macka. sedan lekte vi ordentliga studenter och skrev våra krönikor i biblioteket. så himla utomordentligt av oss.

sedan blev klockan sju och jag gick hem och åt bulgur med någon form av tomatsås, eftersom det var det enda jag hade hemma. det var inte särskilt gott. men jag menar, sådant får man ta så här tre dagar innan csn. sedan har jag tittat på the rachael zoe project, som förövrigt är mitt nya darlingprogram. just love it. eller that's bananas, som rachael själv säger.

senaste timmen har jag mest funderat på om jag skriva min opponering innan jag skriver klart min krönika, eller tvärt om. jag har ännu inte kommit fram till något svar. jag tror att jag ska koka lite kaffe, klicka igång mitt huvud och klämma åt det där sista på krönikan. den är faktiskt till och med lite småkul. vore därför praktiskt att ha ett någolunda slut också. så att det hela inte faller pannkaka på sista raden.

ja, det ska jag göra nu.
vad har ni gjort idag?
puss

as i drink from storm puddles

alla snygga människor hittade på copenhagenstreetstyle.

and now she's in me, always with me, tiny dancer in my hand


bild: någons flickr

kan man fortfarande säga god morgon kl 13.02?
i så fall, god morgon!

jag sitter här och äter frukost, pucko-kaffe och mackor, och känner mig inte alls sen, trots mitt inte allt för tidigare uppvaknande. jag känner på mig att denna måndag kommer att bli en bra dag. dagsordningen lyder kort.

- besök skolbiblioteket för att hämta reserverad bok
- kom på ett ämne att skriva krönika om
- börja skriv krönika
- dansklass för ambra
- (om orkar) städa

ibland är måndagar fina dagar och inte sånadär typiska början-på-veckan-jag-orkar-ingenting dagar. nästan allt känns underbart nu när reportageskrivandet är över. allt är lätt. allt är möjligt. hurra!

the past, the present, tomorrow too


bild: love, loren

god kväll.

klockan är strax efter sexpåkvällen och jag kom hem för ungefär inte så länge sedan. det känns lite som att söndagen har gått mig förbi. fast samtidigt känns det som att det inet riktigt gör något. jag har både måndag och tisdag att göra vettiga saker på. det blir bra. allt blir bra.

efter uppvaknandet blev det jimmys och finfrukost. finfrukost på finsöndagar. och nu fyra timmar senare känns det mest som att jag vill somna igen. men istället ska jag ta tag i mig själv, hitta något att sätta på mig och bege mig till affären.jag behöver mjölk och någonting att äta.

sedan ska jag dricka te och spela mario. som jag har längtat.
åh, en så himla förtjusande söndag!
tjingeling.

like you was takin' X


bild: twistedteenphotography

god eftermiddag.

lördag idag, mina vänner. och lördagar är utmärkta dagar för att gå på avskedfest. jag vet inte riktigt vem det är som ska iväg, vem det är meningen att man säga adjö till, men jag har en flaska vin och jag vet vilken buss jag ska åka. och så finns tina där. det är allt jag behöver veta.

nu ska jag piffa till mig lite, kanske tvätta håret. jag har hört att det tydligen ska bli rent då och dofta ljuvligt. och det kan ju vara trevligt. sedan ska jag hitta något at sätta på mig, and then im off.

tata. puss.

ps. dojjan, hoppas du få en fantastisk kväll med din prins.

how to walk in high heels

jag är lite smått kär i jak & jil. alla bilder från jakandjil.com/blog
den gråa lördagen känns genast mycket mer fabulous! great.

killamangirohej godingar.
fredag idag alltså.

klockan är nästan halv nio och jag har hittills idag gjort absolut ingeting. jag har inte ens varit utanför dörren. jag vakande närmare klockan tre. duschade. lagade mat. tittade på greek. frös, så jag duschade igen. och nu sitter jag här. en alldeles fantastisk dag, om ni frågar mig. precis som jag velat ha den. slö.

men! dagen är så klart inte över ännu. åhnej. snart ska jag iväg och konsumera alkohol med världens bästa dojjan, som är och hälsar på i storstaden. ni vet, den där alkoholen som jag behöver efter allt reportageslit. ja, precis den alkoholen. nu är det dags. nu är det verkligen dags. hurra.

hoppas ni får en fantastisk fredag.
puss 

ps. bild. från när dojjan och jag konsumerade öl, i mars någongång.

oh happy day


bild: la mujer tallo

god kväll kära ni.

det är torsdag, och sedan klockan tio imorse är allt vad reportage heter helt oviktigt.
borta är dödsångesten. och inget mer hårslitande pågår längre.
jag är dock fortfarande hemskt trött efter inte allt för många timmars sömn under de senaste två dygnen. men jag är i alla fall inte olycklig. och det är ju bra. jag har nyss sovit bort tre av dagens regniga timmar och nu ska jag iväg till balettakademin och cherie. jag tror att om jag bara överlever och inte somnar under styrkan så kan jag nog få riktigt kul!

någon talade om öl ikväll och min hjärna var mer än på. men min kropp protesterade högljutt. så därför blir jag och den hemma ikväll. sovandes. sovandes väldigt väldigt länge. gärna genom hela helgen.

på tal om cherie och dans: på youtube har någon fantastisk själ lagt upp ett klipp på samma koreografi som vi har hållit på med under de senaste veckorna. vi har ju förstås kommit längre än så här. men ni som är nyfikna på vad det är för slags klasser som jag är iväg på egentligen, kan här få ett smakprov i alla fall. enjoy.den fantastiska människan i mitten, i röd hood, är förövrigt cherie. bara så ni vet.
oj. nu måste jag rusa till tåget.
puss

kill me please

06.01

7929 tecken.
nästan 1000 tecken för många.
men jag skiter fan i vilket.

nu ska jag sova i ungefär tre timmar.
fint. fint.

kill me

04.05

jag orkar inte skriva ett ord till.
jag kan inte tänka klart.
jag vill gråta.
jag gråter.

det är cirka fem timmar kvar till deadline.
jag har ett reportage att skriva färdigt men orden vill liksom inte fläta ihop sig.
jag vill dö!

04.08

i got my head in the clouds again

godmorgon.

idag är det tisdag och cirka 21 timmar kvar till deadline för reportaget. ha! roligt roligt. just nu är jag duktig och har tvättstuga samtidigt som jag också försöker komma underfund med varför mitt kök lukar fisk? jag har inte lagat fisk i mitt kök på väldigt länge. jag anser detta vara mycket underligt.

igår var det måndag och obligatorisk ambra-måndagsklass. för er som inte vet så kan jag informera om att ambra är en mycket påhittig kvinna och till igår hade hon komponerat ihop en koreografi till denna låt. någon som tycker att det verkar gå lite fort? någon som har svårt att höra rytmiken? nej, precis. inte jag heller. hur som helst så var det helt sinnessjukt svårt. igår sa jag till therese att jag nästan aldrig fick träningsvärk längre, vilket är skönt. men idag, idag har hemskt ont i ryggen. så det här med att röra sig är en aning svårare idag än annars.

näe. nu slog klockan just eftermiddag och jag måste börja röra på mig. få bukt med den underliga fisklukten, tvätta färdigt och ta mig till skolan för att disciplinerat skriva mitt reportage.
jösses. denna dag kan bli hur spännande som helst.

tjing.

ps. koreografin som ambra gjorde med oss gången innan den sinnessjuka koreografin var så himla fin och nu finns äntligen låten till den uppe. här. 101 - head in the clouds. jag älskar den!

sunday night.

00.43

1516 tecken.
im on it.

nu är det slut på söndag. godnatt.

sunday evening

... jag kom alldeles nyss ihåg att jag igår missade sista nattbussen och fick lov att hoppa i en taxi för att ta mig hem. efter en titt på min internetbank, och en mindre hjärtattack, kan jag nu konstatera att jag under dem närmaste 11 dagarna kommer att få leva på ungefär en halv veckorbudget. närmare bestämt: 580 svenska riksdaler. ja jösses, det här kan ju bli hur spännande som helst. hej kaffetermos, matlåda & no fun. hejdå skolkafeterian, öl, sena kvällar & vackra klänningar.

kl 21.11 är mitt reportage fortfarande hela noll tecken långt. det är faktikst så att jag borde få bli världsmästare i att skriva kort. kort och koncist. jag vill mest dra täcket över huvudet och dö i cirka 11 dagar, men istället ska jag koka te och försöka att åtmisntonde skriva 1000 tecken innan jag får vila idag. eller i alla fall en ingress. eller kanske en rubruk. eller varför inte gå direkt på bylinen? det är inte så noga med vad som bör komma först och sist, tycker inte jag.

ja, det här blev ju en hemskt produktiv dag.
verkligen.
heja heja mig!

sunday almost evening.

noll.så många tecken har jag skrivit på mitt reportage.

sunday afternoon.

 

jag är nog säkert bäst i världen på att hitta saker som jag absolut behöver och inte kan leva utan.
för 15 dollar kan man från fredflare klicka hem tjusiga nyckelpigor som kan pryda ens lurar. sött!
och förövrigt så behöver jag också nya lurar. mina nuvarandra håller nämligen på att dö lite.
någon som har tips på icke snordyra men ändå helt okej bra lurar? feel free att tipsa mig please.

sunday morning.

12.32
jag är klarvaken, pigg, och underligt nog inte bakfull som tusan.
jise. ja jävlar. det här kan bli en riktigt bra söndag.
och det här är bra grejer att ha på i högtalarna en söndagmorgon.

in love with a feeling

gårdagskvällen var smått fantastisk. det fanns vackra pojkar med svarta bågar och flugor, trevliga klasskamrater, gott vin och rosa böcker. vad mer kan man begära av en torsdagskväll? i min bok har den tjusiga författarduon skrivit var sin rad. jag är egentligen inte så mycket för att kladda i böcker, men ok då, bara den här gången kan det väl vara okej. jag är faktiskt inte helt omöjlig.

nämnde jag föresten att det fanns vackra pojkar i mängder? nästan så man dog lite.

någon gång när klockan blev alldeles för mycket så gick vi vidare till berns. jag minns att vinet där var dyrt och att våra cigaretter tog slut. sedan åkte vi buss med en busschaufför som, oturligt nog för oss, inte visste skillnaden på gullmarsplan och sickla udde. resan hem till fanny blev på det sättet hemskt spännande och äventyrlig. men någon gång kring kl fem imorse hade vi äntligen hittat hem och jag ungefär svimmade av utmattning i fannys säng.

när jag vaknade cirka sju timmarn senare var jag hemskt törstig och mådde så som man kan tänkas må efter en alldeles för trevlig kväll. fanny saknade ett sl-kort och jag behövde frukost och en dusch. jag fick kaffe. sedan åkte jag in till stan och införskaffade bågar a lá mark som jag planerar att vara snygg i imorgon, när vi skålar för nike. jag satte dock på mig mina bågar ganska så direkt och försökte se hemskt inteligent ut, istället för jag-har-sovit-med-kläderna-på skabbig.

sedan kom jag hem och ungefär sov stående i duschen i en timme. jag fattade också det viktiga beslutet att, för mitt eget bästa, låsa in mig själv i mtt eget hem för resten av dagen. och istället för att dricka öl, titta på söta pojkar och dansa tills benen viker sig på konstig klubb så förblir jag hemma. jag är smått stolt över mitt mycket vuxna beslut. jag behöver sömn och att vakna upp icke bakfull imorgon för att hinna med både det ena och det andra innan ölandet till nikes ära kör igång.

... nu tror jag att ska ta mig till min säng och somna där, istället för över mitt tangentbord. ni som är ute i kväll, skåla och dansa lite för mig också. i tankarna är jag med er ute på dansgolvet.

godnatt.

yes, we just dont care anymore, we're crooked and we're cut to the core


bild: oladios

åh, ibland blir jag så less på mig själv.
att jag aldrig kan vara disciplinerad nog och hålla mig till en viss tidsplan.

tanken idag var att gå upp klockan nio. diska, städa, duscha och skriva rent mina anteckningar från intervjun i måndags (i måndags liksom!!!) och från mötet igår. kanske till och med börja skissa upp ett upplägg för reportaget. men nej.

istället vaknar jag närmare klockan tolv och får ångest så fort jag stigit ur sängen.
hur ska jag nu hinna med allt som jag har planerat?

om två timmar måste jag vara i skolan på FUM-möte. sedan måste jag rusa därifrån innan mötet är slut, för att hinna till dansen. och också från dansen måste jag rusa tidigare för att hinna hit. dricka bubbel, snacka skit, skratta åt mediefjollorna  och så klart införskaffa ett eget exemplar av the rosa boken.

och nu har klockan redan hunnit bli 13.29 och jag sitter här och bloggar, dricker kallt kaffe och tycker synd om mig själv. det är fortfarande ostädat, odiskat och mitt anteckningsblock ligger kvar i väskan, i hallen. ibland är jag bara så jävla sorlig. sjukt patetisk.

nu ska jag dricka en kopp till och sedan tvinga mig själv till att göra något vettigt.
vad fan liksom! att jag aldrig lär mig!

a spot in the shade where oranges fall

idag hittade jag en ny potentiell bästis. och den är bland det vackraste jag någonsin sett.den heter xperia x1 och har en mamma som heter sony och en pappa ericsson.
jag har kommit fram till att vi helt enkelt behöver varandra. vi måste få vara tillsammans.
titta så fint den ligger i handen. alldeles förtjusande!

efter nyår, när jag åter har rätt till bostadsbidrag, så tror jag att vi kommer att bli bästa vänner. helt klart. ett stycke fin mobil och ett lagom tjusigt abonemang på det, så blir alla glada och nöjda. heja!

puss

pardon the way that i stare, there's nothing else to compare


bild: jacquie tappia


här kommer ett litet kvällsinlägg på temat: om att inte kunna sluta titta på vissa människor.

brukar ni också träffa på människor som ni helt enkelt inte kan sluta titta på? och inte heller kan ni sätta fingret på varför ni inte kan sluta titta? ni uppfattar inte denna människa som utomordentligt vacker, inte heller som det motsatta. och den människan liknar inte någon människa som ni vanligtvis kan tänkas fatta tycke för? den är verkligen ingen speciell.

det är inte ögonen, inte dens sätt att röra sig, och inte heller hur den stryker bort håret från ansiktet. det är inte hur den för sig, pratar eller vilka plagg den har på sig. det har ingenting att göra med hårfärgen eller med att dens nyckelben är förfärligt vackra. det är inte heller skrattet. inte heller är det hur personen sitter, står, eller hur den håller en cigarett mellan sina fingrar. det har ingenting att göra med hur den ser, eller inte ser på dig. och inte heller är det hur den rör sina händer medan den förklarar något. det är ingenting av det. men ändå är det nånting. helt klart är det någonting eftersom du helt enkelt inte kan förmå dig själv till att sluta titta. jag kan inte förmå mig själv till att sluta titta.

som redan påpekat så handlar det inte om snyggt eller fult. inte heller om kärlek eller något sådant trams. det är bara den här lilla, nästintill obefintliga, biten med att man bli som paralyserad av denna människa. det är nästan så att man glömmer bort att andas lite. och någonstans långt långt bort hör man sig själva tänka att men sluta titta då, sluta titta. men nej. och hjärnan går på högvarv och försöker placera och kategorisera denna människa, men utan framgång. och sedan, niohundrasjuttioelva år senare, lyckas man till slut slå ner blicken. och sedan behåller man den i bordet, för att minimera risken för fastna igen. men så klart tittar man en halv minut senare upp igen. åter fast. damn.

träffar ni också på sådana människor ibland? kan ni då sätta fingret på exakt vad det är med dem?
jag bara undrar liksom.
för idag kunde inte jag.

tips! dansworkshop med ragdollz

jag vet inte hur många av er som läser min blogg som är dansintresserade, men i alla fall, här kommer ett inägg till er. om ni bor, eller befinner er i stockholm vecka 44, alltså mellan den 27 - 31 oktober, så vill jag gratulera och passa på att tipsa om lite fina dansmöjligheter. ragdollz har nämlign dansworkshops på marikas hela den veckan. och jag tror att det kan bli ganska så grymt!

här kan ni se hela schemat.
och här finns prislistan.

jag ska försöka gå på så många klasser jag bara hinner, orkar, och har råd med. men jag kommer definitivt att finnas på ett antal av cheries klasser. om ni har möjlighet, kom kom kom! det kommer nog bli hemskt roligt. speciellt eftersom det också är tenta-vecka den veckan! åh, wonderful.

ps. se också till att checka ragdollz videogalleri. grymt!

fint fint fint i plural

jag tänkte att jag kör ett sista inlägg med tjusiga visningar från spring/summer '09 fashion weeks. visserligen är det hela redan över, och jag är sen som vanligt, men bättre sent än aldrig säger jag då.

so here we go. kort och gott.lanvin. tjusigt tjusigt tjusigt i plural. och titta på de förtjusande glittriga skorna. kärlek.limi feu. åh, jag älskar´t. mörkt och flickigt, och coolt som fasiken. och alldeles underbart!a.f vandevorst. ok att vitt är en klyschig vårfärg. men seriöst, så här vill jag se ut i vår!balmain. denna visning har redan prisats på ungefär varje respektabel snyggblogg så kommentarer känns egentligen överflödiga, men jag kan bara inte låta bli. detta är alldeles sinnessjukt snyggt!

topshop unique ss09jag kom på att jag glömde visa en av mina favoritvisningar från london fashion week. topshop unique. jag tycker att den är ganska så häftig. egentligen på tok för 80's men liksom fin ändå. vad tycker ni?

it's pretty oh so pretty


bilder: lyell

honky tonk of wermland

ibland skriver jag mycket om fina klänningar. vissa tycker att det är bra, andra är inte särskilt intresserade av att läsa om prinsessklänningar. men det gör egentligen ingenting, eftersom det är min blogg så får jag skriva om precis vad jag vill. visst?

i alla fall, jag tänkte bara punktera att fina klänningar faktiskt inte är mitt enda intresse. jag tycker också hemskt mycket om mina vänner. och böcker fyllda av fina ord och med fina omslag. jag gillar att dricka te ur söta tekoppar, och att ha ett sugrör i mitt kaffe. jag älskar att se på bilder och skulle egentligen vilja tapetsera mitt hem med vackra tidningsomslag. jag älskar dans, och skulle antagligen dö lite om dansen inte fanns. jag tycker om att gosa med söta bebisdjur fast jag egentligen är hemskt allergisk mot allt pälsigt som rör sig. och så, så klart, precis som alla andra, så tycker jag hemskt mycket om musik. och nu kommer vi till den egentliga poängen med detta inlägg. nämligen, ett litet musiktips till er.

detektivbyråns nya album wermland har gått på repeat hemma hos mig i snart en vecka. och jag tycker att det är alldeles fantastiskt. pop/electro/folk klassas det som enligt myspace men jag väljer att inte kategorisera enligt genre. det är helt enkelt musik för ledsna dagar, som får en att bli gladare. det är musik för glada dagar som får en att bli lite smålycklig. det är musik för regniga dagar, och musik för våriga frukostar så att man nästan kan känna solen lysa. det är fint. ibland påminner det lite om melodislingorna skriva för amelie from montmartre, fast ändå inte. det är liksom lite av varje. fint.
albumet finns bland annat här. och här. choise is good.

här om dagen upptäckte jag också first aid kit, kanske sent som vanligt? men bättre sent än aldrig. visst? och nu är jag lite smått förälskad. jag älskar att stöta på nytt och spännande som man sedan inte kan låte bli att lyssna på om och om igen. och så himla gullig myspace-sida också.

vad tycker ni?
puss

höstens livsviktiga seriekalendarium

jag älskar hösten för att:

- jag då fyller år
- allting får så fina färger
- man är förhoppningsvis lite rik efter sommarjobbandet
- alla serier som har haft sommarlov börjar återigen att sändas. hurra!

jag älskar serier, men kan aldrig tänka mig att behöva bänka mig framför tvn och behöva passa tider, och prioritera bort annat för att kunna se ett visst program. det låter hemskt osmidigt. och så bor vi ju också i sverige och får jämt vänta i tusen år innan alla bra program når hit.

därför är det så fantastiskt att torrents finns. tack vare torrents kan jag se allt jag vill utan att behöva häcka i soffan dygnet runt. istället kan jag se allt precis när jag vill och när det passar mig. så himla smidigt. visst? och för att göra det hela ännu mer smidigt så finns här en kalender som håller reda på alla sändningstider och aktuella säsonger och avsnitt åt en. så himla fantastiskt!

följande tittar jag på i höst:

måndag.

dexter

tisdag.
gossip girl
heroes

onsdag.
greek

torsdag.
pushing daisies
lipstick jungle

fredag.
grey's anatomy
ugly betty
secret diary of a call girl

och så:

påbörjade serier att se ikapp.

house
the riches season 2
project runway season 5

sådant jag blivit beordrad att se.
californication
samantha who?
nip/truck
desperate housewives

värt att börja se?
the rachel zoe projects
lost

favoritserier som inte går just nu.
the l word
weeds
so you think you can dance
skins


... vad tittar ni på? vilka är era favoritprogram?

and for all of us god created friday

igår var det fredag. och som vi alla vet så är fredagar väldigt speciella dagar och måste därför firas. jag firade så här; sara kom och vi hade tekalas med kakor och chokladpraliner. så himla fint. sedan tog vi oss till sara där tet byttes ut mot öl och grönt i glaset. fint det också. och jag blev onykter ungefär direkt eftersom jag hade glömt att äta riktig mat. men vad gjorde det? det var ju trots allt fredag. sedan tog vi oss in till stan och gick vilse medan vi letade efter nike & mäster samuelsgatan. ja, ni läste rätt, vi gick vilse mitt stan, det är sant. men fortfarande, det var fredag. till slut fann vi i alla fall nike, mäster samuelsgatan och soft bar och fortsatte att fira att det var fredag. jag älskar fredagar. och! så såg jag seriöst världens sötaste pojke. han var så hemskt tjusig att jag fick ont i magen och kunde inte förmå mig själv till att gå fram till honom, istället tittade jag på honom i smyg i tre timmar. så där väldigt vuxet. och så drack jag mer öl, förbannade mig själv för min blyghet och skickade sms till folk jag inte borde skicka sms till. fredagar som sagt.

men idag, idag är det lördag och lördagar är också fina dagar. jag tog en sväng förbi sara igen och dagen till ära bjöd hon på egengjord äppelpaj och uberstarkt kaffe. en fantastisk start på dagen. sedan begav jag mig för att möta hanna. vi handlade, åkte hem, åt fantastiskt, läste i-ors lilla dysterbok och tittade på en film om diskbänksrealism. jag har bestämt mig för att inte gilla diskbänksrealism. jag gillar sagor och vill också bo i en, så det så.

officiellt har klockan nu blivit söndag och min säng skriker efter mig. eller så kanske det är min hjärna som skriker efter min säng. i vilket fall som helst, poängen går nog fram - jag behöver sömn.

godnatt kära vänner.
hoppas att ni också har firat fredag och lördag, och hoppas att det var great.

first day of october


bild: emilie79*

god dag.

första dagen i oktober verkar bli bättre än sista dagen i spetember. helt klart. jag har spunnit vidare på min idé. gett upp. och hittat på en ny idé. en konstig idé. en knasig idé. varför kan jag inte bara tycka om att skriva om fridlysta blommor eller nåt? men nej, istället vill jag skriva om konstiga ämnen. jag säger bara: jag är numera medlem på swingersparadise.se, and then i'll say no more.

jag vet inte om denna idé heller går att genomföra, men det känns lättare över bröstet idag än vad det gjorde igår och det måste ju vara ett gott tecken. visst?

jag har två sidor research.
och en suddig idé på eventuellt genomförande av projektet. alltså typ en synopsis.
kanske går det bra, kanske går det åt helvete, det visar sig.
och förövrigt så funderar jag inte längre på att bli bagare, för er som kanske blev lite oroliga.

nu förtjänar jag öl. på carmen of course. det finns inget bättre onsdagssunkigtölställe än carmen.
tata

RSS 2.0