ternheim.popaganda.2009.

igår var en alldeles fantastisk dag. anna ternheim spelade nämligen på popaganda. bosse och jag stod självfallet längst fram och älskade varenda liten sekund mellan kl. 16.30 och 17.30. och sedan blev vi även lite lesbiska där mitt under allt. men om det får ni höra en anna dag. nu ska ni istället få beskåda några minuter av popagandas bästa spelning. enjoy.


genius.

världens bästaste tänkbara lilla nyhet nådde mig idag!
regina spektor spelar på cirkus den 7 december!
vad mer kan man säga än tusentals hurran? hurrahurrahurrahurrahurra!den 31 augusti, kl 10.00, släpps biljetterna. och ni vet väl vad det betyder? jo, att man självfallet måste internetköa, så att biljetterna inte tar slut! det ska i alla fall jag göra. och ni borde göra samma sak. regina spektor är som bekant alldeles fantastisk på skiva, men samtidigt inte ens hälften så fantastisk som hon är live! för det vet faktiskt jag.

ja, så nu vet ni var ni borde befinna er den 7 december. ses där.

nextweekistheweek.

på måndag kör balettakademien igång med alla sina klasser efter sommarens uppehåll. och det ser vi så klart hemskt hemskt mycket fram emot! hurra hurra hurra. och medan vi väntar, så peppar vi inför måndagen med en koreografi av dan gill från vårterminen. himla snyggokorre.


its.time.to.stop.being.on.penicillin.

hej och godmorgon från att den här bloggen har tagit sovmorgon i över en vecka. den var trött, och jag var insatt på penicillin. men nu börjar vi bägge sakta men säkert att vakna till liv igen. det har varit mycket te, honung, vitlök och ingefära. och mycket jobb, vila och filmtittande på senaste. så därför kommer här, alldeles väldigt lägligt passande, lite filmtips. 

everything is illuminated.
hysteriskt rolig, och alldeles utomordentligt fin. basserad på en bok av jonathan safran foer.


the dreamers.
om en lite annorlunda kärlek. och så med en snygg, mörkhårig och avklädd fransman. mjau!


inside i am dancing.
om vänskap.


up.
pixars nya familjefamilj och vi älskar ju pixar, vet ni väl! ... om att åka iväg på äventyr i sitt flygande hus. och om vänskap, talande hundar, ballonger och vattenfall. åh!


så att nu vet ni vad ni kan sysselsätta era ögon med medan denna fredagskväll regnar bort där ute.
puss.

yougottalovemonki.

monki har en hel del fräsha grejer till hösten. billigt. you gotta love it! och då jag är ledig imorgon, så ska jag till närmaste monki och ladda upp med något höstigt och fint. jag menar, ska man lita på väderprognosen så är ju sommaren ändå slut. så dags att tänka höst nu.

je l’amais.

jag läste ut en bok precis nyss. läste den från pärm till pärm och drack kardemumma kaffe till. den var lite svår att komma in i, boken. och någonstans kring midnatt blev jag ledsen på den, eftersom jag hade förväntat mig mer, och ville lägga den ifrån mig. men så plötsligt tog den fart och jag läste resten medan min fjärde kaffekopp kallnade. boken var om kärlek, så klart. och vilken älskvärt förödande kärlek det var. om liv som blev upp och ner, och bak och fram, och alldeles ut och in. om tårar, familjer, skyldigheter, förtvivlan och om många långa år. om sådan kärlek som man själv aldrig upplevt, och antagligen aldrig heller kommer att uppleva, men som man ändå vet att, exakt så är det. precis så känns det. och det gör så himla ont att veta att det kan bli så ibland. och man blir alldeles rysligt rädd för kärlek.
     och här är några rader ur den, boken. några rader om saker man vill göra med någon annans älskade, den som man själv älskar med, på olika hotellrum, ibland.

" ... läsa tidningen över din axel, se till att du inte äter för mycket jordnötter, besöka vingårdarna i loire-dalen och dem i hunter valley, spela dum, pladdra, presentera dig för martha och tino, plocka björnbär, laga mat, åka till vietnam igen, ha sari på mig, sköta trädgården, väcka dig igen när du snarkar, gå på zoo, på loppmarknad, åka till paris, till london, till melrose, till piccadilly, sjunga sånger för dig, sluta röka, be dig klippa mina naglar, köpa porslin, dumheter, saker som man inte har någon användning för, äta glass, titta på folk, slå dig i schack, lyssna på jazz, reggae, dansa mambo och chacha, ha långtråkigt, vara lynnig, sura, skratta, linda dig kring mitt lillfinger, leta efter hus med utsikt över kor ... "

den här boken måste ni så klart läsa. anna gavalda har skrivit den, och titeln är jag älskade honom. eller, je l'amais, om ni hellre vill, och kan, läsa franska.
     
och andra oktober blir boken film. här kan ni smygtitta.

fredagen bor i mitt fönster.

tudilu! jag firar att det är fredag med sushi och itunes i mitt fönster.
ett alldeles strålande sätt att fira på faktiskt, får jag medge.

det enda sättet att äta sushi på är liksom 14-bitars och uppåt, eftersom det är så hemskt gott.och så här fin är fredagshimlen utanför mitt fönster. sommar alltså, det är fina grejer.
och bästa möjliga avslutning på denna fredag är troligtvis dans tills det blir morgon på f12. dessa grymma damer spelar nämligen. och sist var det ju hur grymt som helst. happy friday då. puss

these shoes are made for walking.förra året trallade jag runt i dessa boots från vagabond, och älskade dom över allt annat. men sedan blev dom blöta, och förstörda och började lukta illa. och gick inte att använda något mer. så nu står dom och är ledsna i min garderob, mest för att jag vägrar att slänga dom. men! i år verkar dom gå att köpa igen. så jag och världens-bästa-skor-ever får återförenas igen! hurra hurra!

och vagabond har också laddat upp med lite annat fint inför hösten. dom här, t.ex.snygg färg. snygga spännen. snygg sko. hej snyggsko!och en kortskaftsversion av favoritskorna längst upp. ja, why not liksom?
så nu får augustilönen gärna komma snart, så man kan börja handla höstskor. jajahurra!

good movies coming up.

jag fortsätter att ha filmtema här på bloggen.
i höst kommer nämligen ett gäng filmer som är värda att ta upp redan nu.


500 days of summer.
å, jag är övertygad om att jag kommer att älska den här!


whip it.
en kul ellen page (juno, hard candy) är ett gott tecken på framgång.


adam.
för att den verkar vara så himla himla fin.


post grad.
man är väl ändå ett inbitet gilmore girls-fan. heja rory!

när man går på bio på hösten vill man att filmerna ska vara fina och handla om kärlek. för mest vill man ju bara gömma sig undan det risiga höstvädret. så nu kan vi tillsammans längta efter hösten lite extra mycket, så att vi snart får gå på höstmysbio. och vi börjar nu. ok?

margot at the wedding.

jag såg en sådan himla underlig film idag. ni vet, en sån där film som man inte riktigt kan bestämma sig om. den heter margot at the weddinge, är regisserad av noah baumbach, och har bland annat nicole kidman och jack black i huvudrollerna. och lite så här ser den ut.manuset är faktiskt himla roligt, på sitt underliga sätt, så klart. och jag hittade ett lite extra utomordentligt formulerat citat: "it makes me sad to get a present that i already have. it maked me feel like you dont know me." flott, tycker jag.

förutom margot at the wedding har noah baumbach också regisserat the squid and the whale, vilket också är en himla underlig film. underlig på ett bra sätt. så den borde ni se. här är trailern.

hej hej sjukstockholm.


känns som 2009, emmaboda.

hej hej på er. nu är jag tillbaka från emmaboda - och sjuk är jag också. så himla typiskt. så jag ligger hemma och dricker cvitamin- och honungcoctails och äter fiskpinnar, och tycker att det hela är riktigt tråkigt. jag vill ju istället tjäna pengar och njuta av solen.
      snart får ni väl se lite bilder från emmaboda också. jag har ju gott om tid att ladda upp dom på, menar jag. så stay tuned. puss.

RSS 2.0