jul och så.

hej ni. och god jul och sånt.
jag har firat jul i norrköping. julfikat, ätit alldeles otroligt mycket mat, öppnat paket och hängt i agnes soffa. en alldeles perfekt jul. och nu är mina väskor packade och det är dags att bege sig tillbaka till stockholm. imorgon reser jag till ett annat snöigt land. hur har ni firat?
signs.

patrick hughes har gjort en himla fin kortfilm som han har döpt till signs.
den är faktiskt så himla fin att vi absolut måste titta på den tillsammans.


sandpaintings.

god söndagsmorgon.
nu ska tillsammans titta på något mycket flott. närmare bestämt, på en flicka som med fingrarna målar fina teckningar i sand. himla fint, faktiskt.


money makes the world go around.

jobbet ringer och frågar om jag kan jobba. direkt tänker jag: nej, verkligen inte. jag planerar att sova inom högst en timme. fan vad jag absolut inte planerar att gå ut i kylan nåt mer idag. men istället hör jag mig själv säga: javisst, jag kommer klockan 22.

vad fan hände liksom?diana, bob & jag.

min nya kompis dianalinsen har nu komit hem till mig. och vi älskar redan varandra. och i paketet med dianan kom också en liten plastdinosaurie. en liten bonusöverraskning liksom. honom har jag döpt till bob. så nu är vi tre glada kompisar här hemma hos mig. bob får vara modell, diana står för tekniken, och jag testar henne lite. jag testade också att själv modella lite i min badrumsspegel, och titta, jag ser ju lite retusherad ut och min hy lyser lite så där behagligt - men inget photoshop här inte, för allt det fixar dianan på egen hand. we liky! så nu vill vi, dianan, bob & jag, att det ska bli ljust ute igen så att vi kan bege oss ut på fotopromenad.
one more.

ett litet tillägg på önskelistan till tomten.

kära tomten, jag vill väldigt gärna ha en tjusig jordglob, i rostiga färger.
och faktiskt, så finns det en alldeles perfekt sådan på indiska just nu.


söndagsbio.

jag har en känsla av att söndagsbio kommer att bli en populär aktivitet i vår. hurra!
jag menar, vem vill inte se följande?


5 februari.5 mars.
2 april.


någon gång 2010?

men medan man väntar på våren, går man ju självklart och ser:
25 december.

till tomten, eller någon annan.

javisst ser ni, snart är det jul igen och alltså en alldeles lagom tid att önska sig något fint.
i år skulle jag bli hemskt glad om jag fann något att följande under granen.

ett 11-16mm objektiv från tokina.
inhandlas smidigast och billigast här.presentkort, så att jag måste framkalla foton som annars bara är ledsna i min dator.

ett gäng produkter från dermalogica.

en polaroid kamera.
å, förstå så mysigt!
och i år igen, en kaninlampa.
finns exempelvis här.
allt från body shop, som luktar kokos.
helvita/helsvarta sängkläder.och som alltid, böcker med mjuka pärmar.
alla titlar finns på cdon.com

den hemliga historien, donna tartt.
anna karenina, leo tolstoy
lolita, vladmir nabokov
vindens skugga, carlos ruiz zafón
jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans, anna gavalda
psykopaten, dean koontz
gökboet, ken kesey
tusen strålande solar, hhaled hosseini
alkemisten, paulo coelho
parfymen: en mördares historia, patrick süskind
ingen hör hemma här mer än du, miranda julywolf-tv.

ni, jag har ju alldeles glömt bort att visa er tv-programmet som vi i klassen gjorde. ni vet, det som jag pratade om här. men här är det i alla fall, i alla sin nybörjarliga prakt. enjoy!
hejpanodil.

jaha, då var det officiellt. jag är störtförkyld, ungefär som alla andra den här tiden på året. men jag menar, vem har egentligen tid för sånt? så här laddar jag med panodil, nässpray & citronté och hoppas på att bli mirakulöst botad till imorgon. heja heja!

you've eaten something minty, and you're making that face that i like.

i måndags spelade regina spektor ode to divorce, som liksom råkar vara min favoritlåt. och hon spelade den så satans fint att jag alldeles glömde bort att pocka fram kameran och spela in. tur då att någon annan kom ihåg att göra det. så nu kan vi lyssna tillsammans.ps. synd bara att personen som håller i kameran inte verkar veta vad fokus är.

she will kiss you til your lips bleed/ but she will not take her dress off.

det finns absolut ingeting i världen som slår känslan man upplever sekundrarna, minutrarna och timmarna efter en lysande bra livespelning. världens undergång skulle kunna annonseras ut, men man skulle inte reagera, för istället sjunger man fortfarande med i sista raden, på refrängen, på den där låten, som är som bäst live. och man kommer fortfarande ihåg precis hur ljuset föll över scenen och över ens eget ansikte, just den där sekunden, när någon entrar scenen, eller tar första tonen på introt, till den där låten du helst av allt ville höra. absolut ingeting i världen slår den känslan, för den känslan är värd varenda öre som jag inte längre har den här månaden. och jag är verkligen uppriktigt ledsen för alla er som inte fick se regina spektor på cirkus ikväll. för det var fenomenalt. ett sådant otroligt lyckorus. bättre än allt. 

ingen vanlig måndag.

nej ni. idag är det ingen vanlig, tråkig, grå måndag. utan idag är en alldeles strålande måndag, eftersom regina spektor kommer till cirkus och sjunger fint för oss här i stockholm. hurra. och imorgon ska ni sen få se hur fantastiskt det var, för det kommer det ju givetvis att vara!

polyvore.com

jag har en ny favoritsajt - polyvore.com - ett digitalt scrapbookingparadis online. scrapbooing har aldrig riktigt varit min grej eftersom det helt enkelt blir för mycket pyssel med saxar, lim och skräp. men på polyvore slipper man limmiga fingrar, och istället kan man bläddra efter bilder i en oändligt stor och fashionabel databas, och sedan scrapbooka direkt på sajten.


pic/jag.

från början är väl polyvore tänkt som en slags express your fashionable style scrapbooking, där du kan sätta ihop egna favorit- och drömoutfits, väldigt elle:aktigt, så här eller så här. men vissa har tagit det steget längre och gör en mer kreativ tappning av sina editorials, typ så här och så här. kusligt roligt, och man fastnar gärna på siten i flera timmar. varning för det alltså.

flotta sjöodjur.

idag gjorde jag ett besök på konstfacks julmarknad, och det var fint. det är härligt att bara få gånt runt och andas in begåvade människor, och titta på deras flotta påhitt. ett bord som jag blev stående länge vid var bernhard stimpfl-abeles bord, där han sålde alldels galet snygga smycken. alla flottast var hans sjöodjursliknande två finger-ringar. jag blev lite kär. priserna var dock en aning saftiga för min studentplånbok, speciellt så här i juletider, så inga nya ringar fick följa med hem idag. men som tur så går tillverkaren att få tag på, ifall jag plötsligt skulle få 2000 över eller så. och det är ju alltid bra.


pics/bernhardstimpfl-abele.

funna!

nu kan det få bli vinter och minusgrader redan imorgon, för jag har nämligen funnit the vinterskorna! och hör och häpna, köpta på deichmann av alla ställen. billiga, fodrade med något lurvigt och sköna och mjuka som tusan! för att inte tala om varma. mina fötter höll praktiskt taget på att smälta bort i affären. men det nästan viktigaste av allt: de är snygga också! snygga och varma. nästan för bra för att vara sant liksom, men faktiskt sant! i love.
vad tycker vi om dessa då?ok. dessa shoes är alternativ två till potensiella ryssland-vinterskor. dessa eller vagabonduggsen? det är liksom de enda alternativen. vad säger ni? kort? lång? brun? svart?

ps. ursäkta den tacky upplysta bilden. men det är den bästa ljuskällan just nu.

youtubemeagain.

godkväll. tydligen är jag på youtube igen. den här gången från gårdagens klass. samma lärare som sist och den grymma killen från estland koreograferade ihop. de är förövrigt syskon också, om någon undrar. och om man tittar riktigt noga kan man till och med se det i deras rörelsemönster. jag skulle kunna sitta och bara titta på dem i timmar faktiskt. de är awesome!sjukt kul och kondiskrävande klass. och jag verkar ha en thing för att stå på höger sida. men idag blev det i alla fall dansjullov. så nu vilar jag från youtube ett litet tag. later då.

om blommiga skor.


pic/thecherryblossomgirl.

jag vill ha ett par blommiga dr. martens, sådana som the cherry blossom girl har! de är ju alldeles inte klokt fina, och skulle med all säkerhet pigga upp vilken trist dag som helst. kanske lite kalla nu till vintern, men ett måste till våren! var finns de i stockholm? någon som vet?

vad tycker vi?vad tycker vi om denna halvlåga uggliknande dojja från vagabond? jag behöver nämligen något som jag inte förfryser mina tår i, i ryssland. efter några dagar på stan och besök i typ alla stockholms skoaffärer, har jag insett att kombinationen varm och snygg sko typ inte existerar. istället kan man välja mellan ful och varm eller kall och snygg. bara att välja alltså!

onsdagens tv-tips.

klockan 17.40 ikväll bör alla slå på sin tv och titta på öppna kanalen (ingår i comhems programutbud). där sänds nämligen programmet wolf-tv, som jag och 13 av mina klasskamrater har gjort. it's awesome, och våra programledare är skitkul! so, don't miss it!

opyntat.

jösses ni! officiellt är det redan december nu. och jag har inte ett endast litet julpynt uppe. och äger inga heller. what to do? var finns fina billiga julstjärnor och julstakar?
pic/designismine.

RSS 2.0