berlin next.

tudilu!

nu är väskan klarpackad och om några timmar bär det av till berlin. vi är liten kulig skara som åker dit över helgen eftersom en av oss fyller år. och eftersom det är nyttigt att komma bort ibland. och för att klappa lite på berlinmuren. men mest åker vi så klart dit för att lyssna på grym musik och för dansa två dygn i sträck. jag har aldrig varit i berlin men min kuliga skara har gjort det klart för mig att klubblivet där är något så grymt. spännande alltså. so hello berlin!

tror knappast att jag kommer ha tid att blogga där. så vi syns på måndag.
pusspusspuss.

ps. å! det är typ vår i berlin. lite blött kanske, men minsann 10 plus på söndag.



onsdagsångest.

bild.

jag hatar att skriva personliga brev och cv:n och viktiga mail. jag mår dåligt av det. men jag skulle må ganska så bra av ett jobb i sommar, med lite cash. så därför ska jag fortsätta att må dåligt nu ... och sluta klaga. och drömma om pengar och om att besöka spännande länder!

puss

pimpad trasa is the shit.


bild.

idag skulle jag mest av allt vilja gå runt i en lika rockpimpad trasa som den på bilden ovan. men någon sådan finns tyvärr inte i min gardeorb. fast egentligen, hur svårt kan det vara? så nu bestämmer jag att när jag inte har några cv'n att skriva och inga länder att flyga till så ska jag också pimpa loss en shirt. och den ska bli mitt mest använda plagg. så det så.

understimulans AB.


bild.

idag är en dag i understimulansens tecken.
mitt huvud känns lite som bilden ovan. det säger ganska mycket.

lovande framtida arbetskraft.

så här kul har man i skolan mär man pluggar till journalist. kulikuligt.

Create myspace graphic with Gickr

last of the english roses.

nu ska jag berätta något hemskt trevligt för er, fast det är inte direkt en nyhet, men ändå - nämligen att världens bästa pete doherty släpper solo den 18 mars! skivtiteln är grace/wastelands, och med på skivan finns bland annat en låt som heter last of the english roses. jag tycker att den är hemskt hemskt fin och därför ska vi nu lyssna på den tillsammans. puss.



helt serisöt, hur kan man undvika att vara alldeles förälskad i män som sjunger så här sjukt brittiskt grymt? jo, det kan man inte!

var är våren?


utanför mitt fönster, 17:10

det här är faktiskt inte helt okej, inte alls!
det är ju snart mars. var är våren? var är solen? var är värmen?

fint från new york fashionweek II

nu har ju london fashionweek börjat, så därför ska vi försöka beta av godbitarna från new york fashionweek riktigt riktigt fort, så att vi sedan kan gå på london direkt. här är alltså ännu ett gäng favoriter från the big apple.



trovata.
fint fint fint. och alla killar borde seriöst överväga den här looken. lätt.



rebecca taylor. kul att se att små pälsjackor hänger kvar en omgång till. jag lyckades aldrig hitta the one till denna höst/vinter, så vi får väl se om det är bättre lycka till nästa säsong. kul med blått på benen också, ett lite piggare alternativ till det svarta.



rag & bone. lagon tufft så här. och jag är egentligen inte så mycket för jeans, men just här känns det bra. och den rödoranga nyansen i halsbanden (och på bild ett) är ju bara helt apsnygg.

vilken faller er bäst i smaken?

sushimakingsaturday.

igår var en så himla bra dag! jag städade min lägenhet och fick den äntligen fin, och sen kom tina och vi lagade sushimiddag och drack flädervin till. hemskt flott kväll. titta bara.



att laga sushi själv är så himla underskattat och det är hemskt synd. det är ju så himla enkelt, kul, mysigt och mycket mycket billigare än att gå ut och äta. man borde göra sushi hemma minst en gång i veckan. det vore grejer det. men just idag är jag dock mindre sugen på sushi, utan befinner mig snarare i någon form av sushikoma. så jag önskar att det ska sluta snöa blött pissväder så att jag blir mer pepp på att ta mig ut och gå och dansa bort tio kilo sushi i min mage. och så måste jag diska ett berg sushiporslin ... kuligt. kuligt. so later! puss.

kind of nothing.


det känns som att någon verkligen behöver gå och handla! typ ganska så direkt. puss.

tre anledningar till att älska acne.

här är mina tre anledningar till att villkorslöst älska acnes fall/winter '09 kollektion.

kavaj - corine new 3. jag har verkligen fått en thing för kavajer och tror att jakten-på-den-perfekta-kavajen kommer att bli min stora hangup så fort det slutar vara minusgrader. och den här från acne är ju bara för snygg för att vara på riktigt, antagligen på tok för dyr också.

jacka - brutal brocade. är detta en omsydd prydnadssoffa? i så fall genialiskt! i love love love it! tänk svartklätt och med denna apsnygga lilla grej till. älskar nyansen och mönstret på tyget.

skinväst - brilliant paint. you got to love the vintage look! och den går med ungefär allt (i  min garderob). it's a sign, eller hur? hur som helst, löjligt snyggt!


men! utöver dessa tre acnebebisar får vi inte heller glömma the jacket från pre fall/winter 2009 kollektionen. jag talar så klart om den här. jag undrar om den kommer att finnas i svart?



den är det snyggaste jag har sett och jag tycker absolut att det är på tiden att byta ut min h&m-plastjacka mot the real deal. jag måste sluta upp med att gå runt och ständigt frysa så fort det inte är sommar, och för det måste jag skaffa en sjukt.helvetes.snygg jacka! och för att få råd med det måste jag sätta mig ner och skriva ett cv och ett sycker brev. typ nu.

bilder: agnes b / acne

extratjusigt från new york fashionweek.

eftersom jag under de senaste två veckorna har varit en hemskt upptagen ung dam så har new york fashion week fall/winter 2009 helt gått mig förbi. lite synd. men nu ska vi inte vara ledsna över det, istället tar vi några rundor med favoriter från modespektaklet. so here we go, del 1.



peter som and i'm in love. en sådan sagolik.men.ändå.verklighetsvänlig.stämning här att jag blir alldeles till mig. titta skorna, kjolarna och dom fantastiska blåa nyanserna. fint som tusan!



tory burch,
tufft! flickigt, men inte mesigt. coolt, men inte överdrivet. sjukt snyygt!



doo.ri
, lite tyngre, lite mörkare men ändå femenint och fan så snyggt! pärlpyntade strumbyxor, det ni, och svart svart och åter svart i massor. you got to love it!

puss.

candybar.

det finns ett litet fantastiskt program som heter något så flott som candybar. och alla som äger en mac borde också äga candybar. med candybar kan man nämligen gör sin tjusiga mac ännu tjusigare genom att byta ikoner på program, mappar och i dock-fältet. så här fint är det i min dator.



extra flott är det att ha en snygg dock, tycker jag, eftersom den syns precis hela tiden. titta t.ex. på den lilla stereon som har fått ersätta den vanliga itunes-ikonen. och hur kuliga både firefox och vlc kan bli genom bara att ändra ikonen lite. och så kan man t.ex. ha en söt blå fågel istället för någon tråkig torrent-ikon. visst? man kan också byta ikoner på t.ex. adobe program som photoshop och indesign, och microsoft office program som t.ex. word och power point. mitt word är det lilla anteckningsblocket till vänster. man kan helt enkelt byta ikoner på precis allt allt allt! allra bäst gillar jag min downloadsmapp, som nu ser ut som en leksakslåda. fiint!


 
det allra bästa är att det är superenkelt att få sin mac att bli så här fin!

1
. ladda ner candybar. programmet kostar egentligen en liten slant, men det finns en demoversion att ta hem och leka med i 14 dagar alldeles gratis.
2
. ta hem söta ikoner direkt från apples hemsida, eller googla för att hitta ännu fler. t.ex. här finns jättemycket.
3. starta candybar och placera dina nerladdade ikoner i det nedre fältet. sedan är det bara att dra en av dina nerladdade ikoner till den ikon i det övre fältet som du vill byta ut. lätt som en plätt!
4. klart! din mac är nu världens finaste!

puss

bubble.

foto: felicia

idag bor jag i en bubbla. vi har precis avslutat ett projekt i skolan som under den senaste veckan har tagit upp ungefär all min tid, och nu känns det så där tomt. tomtskönt, ni vet. skönt för att jag plötsligt inte behöver sitta i skolan varje kväll och istället kan ha ett l i v - men tomt för att man inte riktigt minns hur man gör något annat än att sitta i skolan och stirra in i en dataskärm. så istället bor man lite i en bubbla i några dagar, spenderar lite kvalitetstid med sig själv, kommer ner på jorden igen och in i sin vanliga dyngsrytm. snart, snart är allt som vanligt.

puss. puss är förövrigt mitt nya favoritord. jag tänker säga det till allt och alla, och skriva det jämt jämt jämt. det känns liksom mysigt i munnen att säga det ofta. så puss. puss. puss.

helg och så.

nu har det varit ännu en sådan helg då jag knappt har satt min fot hemma hos mig. istället har jag campat på andras soffor, sköna soffor förvisso, och med kuligt sällskap. jag har hunnit med två kalas, några hysteriska hangoverinslag, bastubad, fetmiddag och filmtittande. himla flott helg faktiskt. i fredags var det födelsedagskalas hos tina, och i lördags var det alla vänners dag-kalas (också betitlat; anti alla hjärtans dag-kalas) hemma hos kriseliss, och då såg det ut så här.


värdinnan herself.


min klasskamrat mark var där, spexig som alltid.


jag var där.


och så var min klasskamrat simon där också, med kvällen flottaste vinflaska.


och pelle.


och kris söta vän maria.


vi hade en liten sängkammarblick-photosession.
bidrag nr 1, oscar.


bidrag nr 2, mark.


bidrag nummer 3, simon.
vänligen rösta i kommentarfältet.


sedan var vi några som klämde ihop oss till ett minikalas i cirka 2kvd kök.


jag fick en mössa med en snygg ögonlapp.


det var bara en aning lite trångt.


kris modellada partymössan.


jag åt twanas fingrar?


hanna och kris var som alltid hemskt söta.


ibland är öster och jag lite vänner, och på alla vänners dag var vi så klart det.


sedan flyttade vårt minakalas på sig och blev till ett badrumskalas.




en stund bodde jag i öster armhåla.


och sedan blev klockan lagom för att ge sig ut i natten, and so we did.
slut på alla vänners dag-kalaset <3

alla bilder från kris kamera.

puss.

trötta dagar.

dagar då du går upp klockan 5 på morgonen och är så trött att du förväxlar kaffebryggaren med diskhon blir aldrig bra dagar. oavsett hur många koppar kaffe du dricker eller hur många tupplurer du tar under dagens gång. dessa dagar är dömda till misslyckande redan från den stunden då väckarklockan ringer. så enkelt är det.

idag är en sådan dag. från det att jag steg upp ur min säng klockan 05.02 och fram till nu, klockan 19.00, har jag åstadkommit absolut ingenting av värde. jag har åkt tåg, förfrusit mina tår, hållit i en kamera, förfrusit mina fingrar, druckit kaffe, sovit i någon annans säng, druckit mer kaffe, åkt till skolan, suttit på möte, druckit en termos med kaffe & suttit på föreläsning. och hela dagen har jag känt mig lite efterbliven. lite sen i starten liksom. och jag kan inte tänka mig att denna dag kan bli så mycket bättre. därför är det lika bra att söka sig till sängen. nu. på en gång. klockan 19.04. godnatt.

duktiga studenter är vi allihopa.

nu när vi lever på 2000-talet med en teknik som möjliggör det mesta, så är det väldigt populärt bland oss studenter att jobba hemifrån. idag t.ex. jobbar vi hemma hos kris. kris själv verkar dock inte vara på plats. och efter att ha varit uppe och jobbat extremt hårt sedan klockan fem imorse är inspirationen, koncentrationen och produktiviteten här så klart på topp. titta själva:


johan jobbar hårdast av alla.

hanna ligger inte heller direkt på latsidan.

och jag har just vaknat efter min två timmar korta tupplur och ser ut över kris lilla keramikdjurpark. flott!

så som ni alla kan se så är det en extremt produktiv dag här på söder. vi får så himla mycket gjort att våra mammor borde vara stolta över oss. vi är sådana exemplariska studenter vi.

väggkonst.

att bo fint, och tycka att ens eget hem är det allra bästa är så himla viktigt. därför ska vi nu titta på exempel på hur man kan pigga upp sina väggar så att de blir finast i stan. företaget wallpaper släppte för ett tag sedan en ny kollektion ganska så flotta tapeter, eller designtapeter som de själva väljer att kalla det, som ett gäng kända namn har designat åt dem. så nu tittar vi på de allra tjusigaste:

 
ingela och vi, cassandra rhodin.
 
lovisa burfitt, ingela och vi.
 
lovisa burfitt.
 
cassandra rhodin, ingela och vi.

så himla förtjusande liksom! speciellt ingela och vi's tapeter är helt sanslöst snygga. jag är riktigt sugen på att införskaffa någon av deras snygga kreationer till min sängvägg, som just nu bara är vit och hemskt tråkig. vilken tycker ni: de uppnålade lapparna, de avrivna tapeterna eller de små luckorna? jag tänker nog de uppnålade lapparna. fast egentligen är ju alla tapeter så himla tjusiga att man borde köpa på sig rubbet och spara dem till en vacker dag då man skaffar en riktig, egen lägenhet. det vore det!

blev ni också lite sugna på att göra era väggar där hemma glada? här är återförsäljarlistan.

i skuggan av värmen.

den 20 mars måste alla gå på bio och se den här filmen. i skuggan av värmen.



jag kan inte särskilt mycket om film, speciellt inte om svensk film. men filmer som gör ont i hela kroppen redan i trailern måste faktiskt vara bra filmer. det tror jag i alla fall.

the very best friday.

jag har haft en sådan himla fin och trevlig fredagkväll att jag nästan tycker lite synd om alla er som inte fick vara med om den. en liten bastuafton då och då är allt man behöver för att få känna sig alldeles newborn. och lite rödvinscola, flott tacomiddag, daimtårta och fina klasskamrater är ju bara ett enda stort plus i kanten på det. min fantastiskt pigga klasskamrat kris har skrivit om kvällens ubertrevliga påhitt på hennes blogspot, så att även jag ska författa ett liknande inlägg känns ju lite som slöseri med fingerverksamhet. därför hänvisar jag er nu direkt till kris lilla berättelse om the very best friday.

falskt alarm.


bild: yyelowbird

yes. falskt alarm, det behöver nog inte bli någon omtenta i alla fall. enligt mina beräkningar har jag nog fixat biffen. hurra! men nu är jag så himla trött att jag måste sova några timmar innan jag kan ta ett enda steg till idag. och när jag vaknar är jag nog lite sugen på att fira att det är fredag, och att tentan är avklarad. hurra, hurra!

tänta.

om cirka 8 timmar och 37 minuter ska jag skriva tenta på ämnet datorer, nätverk, (x)html, ftp, url, koder mm. i skrivandets stund vet jag fortfarande inte vad som är vad. det bådar alltså inte särskilt gott inför imorgon. dagens 8 timmar av plugg har ungefär gett mig lika mycket som om jag helt hade struntat i att plugga. det är inte ens så att informationen gick in och sedan direkt ut igen. det gick helt enkelt inte in alls. inte alls. och just nu är jag så trött att jag knappt kan stava till ordet tenta. tänta. täänta. täenta? hej täntafiasko. hej omtäänta!

waack it.

efter dagens dansklass tror jag att mina armar kanske kan komma att trilla av. ni förstår, jag kände för att vara lite spännande idag och testa något nytt och tog därför en klass i stilen waacking. en stil jag aldrig har testat förut - en stil jag ens knappt har hört talas om. ok, möjligen kanske med ett halvt öra men det är ungefär det.

jag vet inte riktigt hur jag ska förklara vad waacking är för nåt, så att ni får titta istället. spola fram till 1:30 ungefär och titta därifrån och framåt.



ok. det här är ju då liiite mer avancerat än den klassen jag var på, men principen är den samma; hysteriskt snabba armar som man ska vifta runt med, snurra, sträcka ut och snurra runt igen. och så är det hela inspirerat av the catwalk-walk & modellposande. tänk vogue-omslag & tändstickssmala modeller med krökta ryggar and there you have it: waacking. waacking kommer oftast också upp i samband med en stil som kallas vouging. jag vågar mig egentligen inte på någon officiell förklaring till vad vouging är, men det verkar hur som helst som att dessa två stilar går lite hand i hand.

ett waackingbattle kan till exempel se ut så här, och ett voguingbattle så här.
ja, så om ni ser mig någon dag snart och ser att jag inte har några armar kvar så vet ni varför.

you'll find a way.



jag älskar att inte vara invalid längre och att därför kunna dansa igen. hurra! så nu springer jag iväg på dansklass, och ni ska få titta på en apsnygg koreografi till en apbra låt, som jag inte har kunnat sluta lyssna på i typ två veckor nu.

det är santogold - you'll find a way (switch & sinden remix). enjoy!

the age of the understatement.


the last shadow puppets - the age of the understatement.

det är något med brittiska män som alltid gör mig lite knäsvag.
och imorgon är det inte sovmorgon, så nu är det godnatt. godnatt!

gästinlägg av grannen.

nu ligger stacy i min säng och sover, fast vi pratar lite så hon kanse inte sover. läser för stacy vad jag skrivit om henne.
STACY: skriv att det är kallt hos dig också och att vi inte är nöjda med l word avsnittet. det är ungefär som att jag och agnes skulle ligga och det är ju bara helt fel. näe det går faktiskt inte! men fortfarande, din säng är så himla skön.
jag vet inte vem agnes är ... kanske jag borde fråga stacy det?
STACY: det är min bästa kompis, hon som är på kort på facebook när vi har roliga mössor på oss.
och eftersom jag är en riktig facebooknörd även om jag inte vill erkänna det så vet jag nu precis vem agnes är.

                                                 ***

nu är jag helt bajs, eller stacy är helt bajs. hon satte mig precis att plocka bort varje stor bokstav i hela inlägget!
STACY: sådär får det ju inte se ut, och två punkter får du inte ha. det måste vara tre punkter och ett mellanrum efter. lite orginell måste man ju vara.
BaJs på din OrgINAlitet säger jag!!!

                                                 ***


stacy: nu känner jag att du är lite bitter.


good morning.

idag bjöd jag mig själv på en trevlig sovmorgon fram till klockn 12. och nu äter jag brunchwook och dricker kaffe. så himla bra med morgon! men att jag nu snart måste bege mig till skolan och istället sitta där till sen kväll för att ta igen min sovmorgon behöver vi inte nämna högt.

och medan jag är i skolan kan ni lyssna på den här låten, från a camp's nya skiva. grymt bra skiva förövrigt, så se till att lyssna in er! tudilu.

looklet.com - den fashionabla klippdockan.


... måste få tipsa er om en alldeles fantastik liten sida som nyligen (idag?) slog upp sina digitala portar. adressen ni bör lägga till bland era favoriter är www.looklet.com. looklet är helt enkelt en fashionabeltdigitaliserad version av den gamla hederliga klippdockan. på looklet slipper du dock pillandet med saxen och kläddplagg som förr eller senare faller isär, och istället får du klä upp digitala dockor (riktiga modeller) i trevligt fashionabla trasor.
      det roliga med looklet är att klädesplaggen du kan sätta på din docka online, är kopior av riktiga plagg som du också kan finna i butik. och nu snackar vi alltså inte bara snordyra butiker, utan även snygga trasor från bland annat h&m, monki, gina tricot & weekday finns i den digitala garderoben. utbudet är ännu inte gigantiskt, men jag tror att det inom en snar framtid kommer att växa till sig ordentligt.
   
för att få starta ett konto kan ni antingen skriva upp er mailadress och vänta på en invite, eller så använder ni denna kod: LOOKLET-3644220725 (som en av skaparna till sidan bjuder ut på sin blogg) och så sätter ni igång direkt.

ps. vill varna för att denna sida är extremt beroendeframkallande och för att den manipulerar ens klockan så att tiden bara flyger iväg. varning varning alltså. men hur som helst, enjoy!

islaet, cheap monday & carin wester.

... min lektion är fortfarande hemskt tråkig så vi fortsätter att titta på fint från fashionweek.



islaet. jag har aldrig hört talas om islaet men bättre sent än aldrig.



cheap monday. jösses, cheap monday kan verkligen sina grejer.



carin wester. rough och flickigt på samma gång. den gula klänningen är awesome.

dagmar a/w 09

när det i skolan hålls en tråkig föreläsning kan man istället surfa runt och titta på fina ting, som t.ex. visningar från stockholm fashionweek, inne på elle.se. så nu tittar vi tillsammans, först ut är dagmar.




som redan nämnt så föredrar jag höst- och vinterkollektioner framför vår- och sommarkollektioner eftersom de alltid går i så himla flotta färgskalor. som här på dagmar är det mörkt, mysigt och behagligt. me like. byxdressen på bild nummer 3 är sjukt snygg. jag chansar på att byxdressen kommer att bli ett viktigt plagg i vår, eller redan nu faktiskt. så ut på stan med er och leta efter den perfekta byxdressen. byxdress är coolt!

om att hitta hem.


bild: the selby

... idag har jag äntligen hittat hem efter att inte ha fått vakna upp i min egen säng sedan i torsdags morse. det känns bra. mitt hem är ju faktiskt ganska så fint, mysigt och så. men allra gladast var jag nog för att få återförenas med min tandborste. det var ett ganska ofräsht möte, men som slutade fräsht och med ett svidande tandkött. ska det vara rent så ska det vara rent.

egentligen hade jag tänkt att författa ett långt inlägg om hur man kan starta sin helg redan på torsdagkvällen och sedan få hela tre och en halv dagar att göra viktiga fantastiska helgting på, men det inlägget blir nog aldrig av. jag är nog inte rätt person att författa det tyvärr. istället kan jag författa ett väldigt kort inlägg om hur en helg på tre och en halv dagar kan gå så jättefort. men det orkar jag faktiskt inte heller just nu. jag ska istället återförenas med min säng nu, innan jag somnar dubbelvikt i min inte allt för stora soffa.

och imorgon har jag visst råkat boka tvättstuga klockan sju-på-fucking-morgonen.
ibland undrar jag verkligen vad det är för fel på mig. på riktigt liksom.

RSS 2.0