shoppingcuresdepression.



underbart väder idag också, höreni. så klart att man då måste ta en runda på stan, och komma hem med något fint. för min del blev det nya acceessoarer och en klänning. allt från h&m. älska h&m!

och här är soundtracket of the day. sjukt bra!

min mamma.



det här är min mamma och hon är världens bästa! så därför i dag, på mors dag, tänker man på henne några gånger extra, och älskar henne lite extra mycket. och tackar henne för att hon är världens bästa mamma. så det så. pusspusspusspusspuss, mamma. du är bäst!

they can dance.

so you think you can dance fortsätter - och jag fortsätter att posta smått fantastiska nummer.




(koreografin börjar på 0:52)


(koreografin börjar på 1:18)

thebestdamnthing.



min kompis alona bjöd mig på raspberry-licorice tuggimmin här om dagen, och sedan dess är dom det enda jag kan äta. dom smakar som sånärhär godisar, och är så ofattbart goda att jag nog snart kommer att börja missbruka. tack, alona. puss.

timeforbreakfast.


photoboothfrukost AB.

när det plötsligt går från att vara sommar till att jätteregna ute får man som filmteam snabbt kasta om sina planer. idag skulle vi egentligen filma vår sista cykeldag ute på stockholms gator, men, eftersom himlen just denna dag bestämde sig för att ösa vatten på oss får vi skippa utomhus och istället hitta på nåt roligt inomhus. t.ex. så fick jag plötsligt tid att äta frukost. inte illa liksom. hurra hurra för regn idag! och imorgon ska det bli fint igen. alldeles strålande. hurra hurra och godmorgon. puss.

och dagens låt är trevligt glad, trots att det är grått ute.

prettyhands.


pic: lisa_c

min nästa shoppingrunda har ett bestämt mål: opraktiskt ubersnygga ringar. mina händer ska minsann bli lika välklädda som denna damens. liksom, vem behöver kläder när man kan köpa ringar?
puss

jävlasol!





mellan klockan 09.30 och 15.00 filmade vi idag utomhus, under den trevliga vårsolen. sedan kom jag hem och upptäckte extrema färgskillnader på min hud. och insåg att mina axlar och nacke var väldigt väldigt ledsna. så nu har jag mest solfrossa och jätteont. jävla bajssol!

dancedancedance.

ååå, höreni! säsong 5 av mitt favoritprogram, so you think you can dance, hade premiär i torsdags. och redan efter första avsnittet verkar säsongen sjukt lovande. awesome awesome awesome! och under programmets gång dök två bekanta ansikten upp från förra säsongen, natalie och brandon. bägge kom till vegas redan förra året, men var sedan dom två sista att inte komma med i top 20. men denna säsong lär det nog bli ändring på det. jag menar kolla bara hur helvetes awesome dom är. jag dör!





dör inte ni också lite? helt jävla briljant! och så får vi ju så klart inte glömma underbarnens auditions förra året. natlies här, och brandons här. läskigt bra redan då.

dinnertime/sunday.



äggmackor, havrekaka & kaffe är jävligt värt till middag. och till förrätt var det ben&jerry's new york super fudge chunk, men den blev uppäten innan den hann komma med på bild. helt klart världens bästa middag. så som det ska vara på söndagar, helt enkelt. puss.

caution/ tempo has reached critical level.

igår var jag och såg det här.



och att säga att jag var och såg en grym dansföreställning är en stor underdrift. jag var inte och såg en dansföreställning - jag var och såg en helhetsupplevelse! tänk er, det finns film och så finns det 3D-film. och precis så finns dans och så finns bounce caution. det dansades i taket, och på väggarna, och i sand. och folk flög och gjorde flippade saker. sjukt sjukt mäktigt!

ni som inte har sett föreställning, ni har till 30 maj på er. BOKA! GÅ!
och själv har jag biljetter igen till ikväll. mamma som är på besök får så klart inte missa detta.
puss
    

still analyzing.

igår tvingades jag att se denna video ungefär en miljon gånger.
och idag är det dags för att titta sönder denna, om dansstilen vougeing.



... egentligen hur intressant som helst. världens bästa tema ju! men att behöva se samma, fyra minuter långa, videonklipp om och om och om igen hoppar jag gärna över, tack.

jag orkar inte mer! hjälp!

itstimetosleepwhen.





du vet att det är dags att sova när, du öppnar photobooth med avsikten att fotografera dina egna tår, och när du kommer på dig själv med att inte längre veta vilken veckodag det är.

dö analysuppgift, dö.



ja, som ni kan se på rubriken av min analysuppgift så börjar min ambitionsnivå här dala en aning. jag är hungrig och vill inte behöva citera fagerholm. e 2006, s21. något mer. och hanna sitter bredvid mig och pratar om invärtes eksem. och hon vill inte heller sitta här i skolan längre. och om jag behöver titta på denna video en gång till så dör jag nog. ja, faktiskt. så avlider jag nog.

jävlaskitfantrååååkanal(ys)uppgift. dö!

02:47

jag måste typ vara världens sämsta manusförfattare. hur kan det annars ta närmare två timmar att skriva ihop knappt en sida text. jag är ju fan alldeles hopplös. hopplös och ubertrött.

jag vill inte gå upp om 4 timmar och 13 minuter! hjälp!

other kind of maydays.


picture: theselby?

idag är inte en fullt lika fantastisk dag som det var igår. imorse när jag, frusen och trött som sjutton, släpar mig up ur sängen inser jag till min stora förskräckelse att; today-is-the-day-när-varmvattnet-är-avstängt. fanihelvete! jag fryser ju och behöver duscha! och dagen blir inte bättre då jag inser att: den-där-lilla-analysuppgiften-tills-på-fredag-visar-sig-vara-ganska-så-rejält-jävla-omfattande,-och-jag-äger-inte-ens-boken. fanfanfan! vad fan ska jag göra?
     
och nu ska jag sätta mig och författa ett stycke manus till ett filmprojekt, för skolan, som vi ska syssla med under dom kommande veckorna. bekymra mig för hur, och när, jag ska hinna med den ovannämnda analysuppgiften får jag typ göra imorgon. men först ska det kokas kaffe, och undersökas om varmvattnet har kommit igång. en varm dusch vore verkligen på sin plats.

tudilu.
och ja, juste, här är dagens soundtrack. puss.

jag kan faktiskt städa jag också.

ibland tror inte min mamma på att jag faktiskt kan städa. så här kommer bildbevis som kammar hem pluspoäng till mig. minns ni min lägenhet i kaos i torsdags? well, sen i fredags ser det ut så här.





där ser du, mamma. så nu är det bara att komma och hälsa på! puss.

maydays.



jag är lite mindre rödhårig, och lite mer brunett, nu för tiden. fint tycker jag. och så har jag ett nytt sopprecept som jag nog ska göra storkok av, och leva på resten av veckan. och så har jag ett städat hem och en ny bok att läsa. och jag har bara två schemalagda lektioner till, denna vecka. och på torsdag ska jag gå på bounce. och så har jag nästan inga pengar kvar denna månad - men vad gör det egentligen när allting annat är så bra? typ ingenting. livet är rätt bra.

en liten film om sömn och väntan.

jag, malin och nike spelade in en liten film i skolan, förra veckan. here it is.


time to clean up.

mitt hems nuvarande skick är ett resultat av minst tio påbörjade storstädningar som aldrig blev fullt genomförda. det är egentligen inte så smutsigt, utan mest bara alldeles för mycket grejer som ligger överallt. stora och små högar av sådant som måste ta vägen någonstans - slängas, staplas, rensas, ordnas, bäras ner i förrådet, ja ni vet. så där som det är.





men nu tycker jag att det är dags. nu ska det bort. nu är det storstädning deluxe som gäller. och nu ska det tamigfan bli klart. elfte gången gillt, säger jag. så yes, ikväll ska alla dessa högar bort, sorteras upp och bort från mina golv- och bordsytor. hurra hurra. snart är det fint här!

a/dreamer.


photo by eleanorjane / flickr

kommer ni ihåg diana+,  den lilla blå plastkameran, från 60-talet, som jag skrev om här? nyss såg jag att urban outfitters har fått specialdesignade dianas gjorde endast för dem. bland annat en gammaldags mintgrön en. och den är ju så himla fin att hjärtat nästan stannar lite. så nu är den stora frågan vilken liten diana man ska investera i - originalblåsvart eller limitedmintgrön? original är liksom alltid original, men den mintgröna är ju nästan en liten värld för sig.
    
vilken tycker ni?

dinnertime in flempan.



dagens middag består av pasta, pesto & mozarella. yamyam. inte särskilt hälsosamt kanske, men kan inhadlas och lagas till på cirkus endast 16 minuter, och är hur sjukt smaskigt som helst! mm.

school/andso


photo.

just nu leker vi skådespelare och filmregissörer i skolan = gör små korta filmsnuttar på olika teman. igår och idag har vi filmat till en kortfilm på temat a möter b. kanske kan ni få se det färdiga resultate sen - men så länge kan ni få titta på in-action-bilder som nike knäppte med sin mobil. klick klick här.

att säga att jag en dag kommer att bli en oscarsbelönad filmregissör är väl kanske att överdriva en aning, men riktigt riktigt kul har jag i alla fall haft dessa två dagar. och att ha jobbat med kaffeberoende-nike och genomförkylda-malin har ju så klart gjort det hela ännu roligare.

ja. så nu vet ni.

hot.


photo.

tattoos är så satans satans snyggt, alltså.
någon dag, någon dag när jag har blivit modig så ska det ske. så det så.

badbadbokeh.

jag håller på och avlider av uttråkan denna söndag. sitter och räknar ner timmarna till dagens dansklass och fotar mina egna tår i sängen, under tiden. jag har knapat ihop en hjärt-bokeh till min kamera, men den vägrar att den fungera. och jag förstår inte varför. titta liksom, det ska kunna bli så här fint, eller så här. men hos mig blir det bara så här. jävla skitbokeh.





åwell. jag får väl testa min stjärn-bokeh innan jag avlider av tristess. och sedan borde det vara dags att kila till dansen. ifall någon besitter bra bokeh-kunskaper kan ni väl tala om för mig varför min bokeh ser ut som bajs. tack på förhand. tata.

hotstuff.






pictures.

jag vill shoppa. jag vill shoppa. jag vill shoppa. jag vill shoppa.

caution!



hell yeah! äntligen äntligen ska det ses på lite awesome dans! you got to love it.

fridayevening.


photo: jakandjil

klockan har hunnit bli halv sex denna fredag. och jag har lyckats hålla mig vaken fram till nu. detta ska jag fira genom en powernap! sedan är det dags att sätta på sig ett ansikte, hoppa i snyggskorna, och bege sig ut för öl och girltalk. det kommer nog att bli en strålande fredagkväll. jag älskar fredagar. puss.

fridaymorning


photo.

att boka tvättstugan till kl 7 på morgonen, efter en kväll med sena dansklasser, kan ha varit min sämsta idé genom tiderna. jag är så trött just nu att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv. och mina tre kaffekoppar på en timme är uppenbarligen inte till någon större hjälp. och så är hisshelvetet i huset trasigt.

å, vad jag älskar sånåhär starter på dagen. för nu kan väl dagen i alla fall bara bli bättre.
morgonens låt får bli den här.

wednesdays.


pic source. i dont remember.

på en ledig onsdag kan man: sova länge - äta långfrukost - lyssna på musik - storstäda - äta middag - gå på dansklass - äta frukt - dricka kaffe - se på film - måla naglarna - sova.

iwantyou/iwantyou/iwantyou

egentligen letar inte jag efter lägenhet, kanske främst för att jag inte har råd med en. men lite då och då surfar jag in på hemnet.se bara för att titta lite och för att drömma mig bort om hur det skulle kunna vara. och igår så hände det. jag hittade lägenheten som jag alltid hade drömt om - utan att egentligen veta om att jag hade drömt om just den. ni vet, när det helt enkelt känns så där rätt. det är en sådan öppen och ljus lägenhet, med nivåskillnader för att skilja av dom olika delarna i lägenheten. speciellt älskar jag upphöjningen som blir till vardagsrum. och loftsäng. jag hade aldrig tänkt på loftsäng som något bra, men här kändes det perfekt. och så är det lilla arbetsrumsutrymmet under loftet så himla tjusigt. och så är högt till tak, nästan fyra meter. och köket är vitt och fint. och tänk att man inreder allt med en blandning av vita rena ikeaprylar och omatchande gamla möbler. och massor med ljusslingor. 46 kvd. alldeles perfekt! och ganska så mycket mer centralt än världsänden, flemingsberg.













.... hur fantastisk liksom? vi matchar alldeles perfekt. och jag tycker att den är så fin så jag tänker gå på visning på söndag. klämma lite på den. lukta lite och så där.
     *hint till mamma: visst är det en alldeles fantastisk lägenhet?

måndag / 09:33



frukost är min nya favoritgrej. så jag stiger upp i tid för att hinna äta den.

wir kinder vom bahnhof zoo/christiane f

jag har många favoritböcker. en av dom är gänget i tunnelbanan / christiane f (org. wir kinder vom bahnhof zoo). den är baserad på en sann historia och är så hemsk att man blir alldeles kall i hjärtat. den finns också som film, och den filmer borde alla se. kanske inte för att det är världens bästa film, men i alla fall i avskräckande syfte så att man aldrig någonsin får för sig att ens komma i närheten av heroin. och gärna inga andra droger heller, för den delen. så med den kan man fördriva en söndagskväll. eller så kan man klicka hem boken också.














bilder.

16:04


snyggskjorta.



i den här skjortan från garde-robe skulle jag kunna fira in våren så som den förtjänar att bli infirad. ta med den ut på picknick och bära den tillsammans med tjusiga skor.
     ja, om vi bara kunde få varandra. ge mig, ge mig.

valborg/sol/picknick/och/blåmärken.

ivåg var det som bekant valborg. precis så som det är vara varje år. jag spenderade min kväll några tunnelbanestationer bort från centralen, i trädgården till ett litet sött smurfblått hus.


här var vi. och titta i bakgrunden, huset är verkligen smurfblått.


björn och tina var där.


vi inledde kvällen med en riktig grillmåltid och åt spett med körsbärstomater, zucchini, paprika, champinjoner och sojakorv på, och så potatissalld till förstås, och öl. så himla hemskt gott!




stella var en riktig grillmästare som såg till att trädgården inte brann upp.


mätta och belåtna myste folk i gräset.

... och spelade hacky sack.


och när det blev alldeles kolsvart ute så förflyttade sig hela sällskapet till verandan och inomhus för att fortsätta fira in våren. vi önskade låtar från spotify, drack gott och skrattade i mängder.


kring klockan mitt i natten blev vi trötta och hoppade tunnelbanan hem. och hela resan gick lite upp och ner och bak och fram. allt blir så himla mycket roligare mitt i natten, förstår ni.



när vi vaknade idag så fortsatte solen att lysa nästan sommar och vi bestämde oss därför för att gå på picknick. brieost, kyckling, oliver, potatissallad, baguett, öl och cheezballz är allt som behövs för en lyckas dagenefterpicknick.
     och annars så har jag mest ont i halsen och en stor blåmärkesbula på benet, efter en liten fotbollsmatch i den kolsvarta trädgården. men vad gör det egentligen när det nästan är sommar ute och jag har varit ledig i tre dagar och ska få vara ledig två dagar till? ingenting. det gör absolut ingeting. för allt är som det ska vara - soligt, skadat och lite förkylt

RSS 2.0